Tip os log ind
Søren Lodahl.

Det opportunistiske Socialdemokrati

17. april 2019, 10.20

Debat Ulighed og økonomisk retfærdighed er ifølge Mette Frederiksen (MF) og Socialdemokratiet et af landets allerstørste problemer. En »for stor« stigning i velstanden blandt topskatteydere og direktører er åbenbart blevet for meget for det gamle arbejderparti.

I 2018 betalte den ene procent af danskerne, der tjente mest, 10 procent af de samlede skatter, og de 10 procent af danskerne, der tjente mest, betalte ca. en tredjedel af alle skatter. Taknemmelighed fra Socialdemokratiet og resten af rød blok over de store skatteindtægter, der hvert år dækker kernevelfærdsområder, skal man lede længe efter.

Lighed og såkaldt »økonomisk retfærdighed« overskygger fuldstændig skabelsen af økonomisk velstand hos Socialdemokratiet. Den relative økonomiske fornuft, den tidligere SR-regeringen bar præg af, er blevet erstattet af en »Anker Jørgensen classic« med en u(mette)lig trang efter endnu flere skattekroner. Partiet går til valg på stigende skatter på kapital og aktier, en super topskat for dem, der tjener over 10 mio. kr. og en topskat på arv, hvor bundgrænsen i forbindelse med arv forhøjes fra 289.000 kr. til 500.000 kr. Imens øges beskatningen fra 15 procent til 30 procent på arv over tre mio. kr.

Den socialdemokratiske kernevælger (»den almindelige lønmodtager«), sikres naturligvis mod brandbeskatningen. Mette Frederiksen har meldt ud, at rengøringsassistenter, pædagoger og jord- og betonarbejdere skal have ret til tidlig folkepension betalt af »de rige«, bankerne og folk med høje aktieindkomster.

Økonomisk og moralsk rammer Socialdemokratiet ikke skiven. Skattestigningerne vil alle have negative effekter på alt fra jobskabelse, investeringer i erhvervslivet og økonomisk vækst. Opretholdelsen af etik og moral i danske familier, at man lægger fra og sparer op til næste generation, får også et skud for boven.

Langsomt og sikkert viser der sig et mønster i måden, Socaildemokratiet agerer på. Der er ikke tale om, at 90 procent af danskerne beskatter sig selv for at hjælpe de resterede 10 procent. Nej, forsvarsløse mindretal brandbeskattes i noget, der kan betegnes som et »demokratisk tyveri«, rettet mod dem, der har lavet den »fejl« at være driftige, sparsommelige og hårdtarbejdende. Socialdemokratiets tankegang er frem for alt opportunistisk, principforladt og i høj grad alt andet end solidarisk.

Se på S-borgmestrene i de storkøbenhavnske kommuner. De er store fortalere for mere omfordeling gennem højere person- og kapitalskatter for dem, der tjener mest, men er lodret imod mere omfordeling, når det gælder deres egen kommunekasse. Man skærmer i Socialdemokratiet sin egen vælgerbase og spænder dem, der økonomisk set har drevet det langt, foran Mette Frederiksens plov med det ene formål at omfordele pengene til den »almindelige lønmodtager« og til endnu mere offentligt forbrug. Værdi er ikke noget, man skaber hos Socialdemokratiet, det er noget, man beskatter og omfordeler. Tag ikke fejl, socialdemokrater er i den grad kapitalister, de vil bare ikke stå ved det.

Som liberal kæmper jeg for et Danmark med en stærk økonomi, mere frihed, lavere skatter og hjælp til dem, der gerne vil, men ikke kan. Med et skattefinansieret uddannelses- og sundhedssystem i ryggen skal vi få mest muligt ud af vores børns og egne muligheder. Herved kan vi alle udleve vores egne drømme og potentiale, uden at begrænse andre deres muligheder.


Ordet er ditMere Debat