Tip os log ind
  • 1/: Ifølge Robert Muusmann er det både børn, unge, midaldrende og ældre, som benytter MTB-sporet. ?
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Her ses arbejdet med MTB-sporet, hvor frivillige har lagt hundredvis af mandetimer i arbejdet,

Folk valfarter til for at køre mountainbike

Ikast MTB og Naturpark blev åbnet 10. juni for to år siden og oplever mange gæster fra nær og fjern
18. april 2019, 11.44

Ikast Lyden af de brede mountainbikedæk, der fræser gennem flis og grus afbrydes af en hård, men præcis opbremsning og efterlader et helt friskt spor i skovbunden i Ikast MTB og Naturpark i Skelhøje Plantage. Sekundet efter kommer den næste rytter. Og en mere, og endnu en. I skovbrynets åbning høres taktfaste bankelyde, for sporet er nemlig ved at blive udvidet fra 9 til cirka 11 kilometer. Her er alt fra flyvehop, uforudsete sving, tekniske udfordringer og naturbyggede ramper til sjov og fornøjelse. Vi møder medlem af styregruppen for Ikast MTB og Naturpark, Robert Muusmann, første gang for to år siden, da han en festlig sommereftermiddag stolt kunne gøre status over MTB-sporet under åbningen. Hundredvis af frivillige timer var blevet brugt, og det samme gør sig gældende ved de øvrige to kilometer spor, som er ved at blive bygget, da vi møder Robert Muusmann igen.

- Det er simpelthen gået forrygende på de to år. Mens vi hører foreninger råbe på frivillige, så vælter de ind her. Jeg er stolt af den opbakning, forklarer han.


Et højt niveau

Robert Muusmann forklarer, at siden åbningen er interessen for MTB-sporet stukket helt af. Således valfarter folk til fra alle egne for at prøve sporet.

- Det skyldes, at det er et godt spor i smukke omgivelser. Derudover skyldes det, at vi både har mulighed for at udfordre sig selv rent teknisk og samtidig have det sjovt. Det er begyndt at rygtes, at vi i Ikast har et MTB-spor, som er værd at besøge, og på vores Facebookside har vi nu langt over 1000 medlemmer, forklarer Robert Muusmann. Han tilføjer, at styregruppen bag Ikast MTB og Naturpark har ønsket at finde ud af, hvor populær sporet egentlig er.

- Vi har fået sat en tæller op, så vi kan se, hvor mange brugere vi har. Om året er det omkring 15.000, lyder det stolt fra Robert Muusmann.


Forskellige brugere

Konflikten mellem MTB-ryttere og øvrige brugere af landets stier, skove og grønne områder har lydt i flere år. Det var en af årsagerne til, at Ikast MTB og Naturpark blev en realitet i Skelhøje Plantage.

- Vi ville jo gerne rykke os lidt væk, så vi ikke generer nogle. Nu oplever vi heldigvis, at mange andre også bruger sporet. Der er løbere, vi har natløb og folk, som bare går en tur. Det er fedt, og det er sådan, det skal være, lyder det.


En hær af frivillige kræfter

Robert Muusmann fremhæver endnu engang de frivillige kræfter, som har været udslagsgivende for, at sporet findes i dag.

- Som nævnt har vi selv bygget sporet, og det har næsten været ligeså fedt som at benytte det, griner han og tilføjer:

- Folk river weekender ud af deres kalender for at hjælpe til, men det er også, fordi vi tilbyder hygge, en øl, en pølse og ikke mindst nogle hyggelige timer. Vi oplever, at lokale entreprenører sætter maskiner til rådighed, og jeg synes, at det er imponerende, at vi i Ikast har skabt både en fed bane, og ikke mindst et skønt sammenhold ude i naturen, lyder det fra Robert Muusmann som i fremtiden gerne hilser endnu flere medlemmer velkommen ude i skoven.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune