Tip os log ind
  • 1/: Helene Schiøtt (t.v.) og Emma Petersen var hurtige til at melde sig på bagedyst-holdet, hvor de samtidig kunne lære nogle tricks til at lave mere mad for færre varer og mindske madspild.
  • 1/: Samarbejde er vejen frem. Her ses fra venstre Mads Tornvig, Magnus Fomsgaard og Alexander Jacobsen.
  • 1/: Sporet Treehouse, hvor man kunne prøve kræfter med træklatning og nyde naturen. Her var verdensmålet »Livet på land«, som blandt andet skal fremme bæredygtigt skovbrug.

700 efterskoleelever strømmede til Ikast for at mødes, lære og hygge

I sidste uge var der gang i den på Hyldgårdsskolen til KFUM og KFUK's læringsfestival, hvor hundredvis af efterskoleelever deltog
24. april 2019, 10.32

Ikast Der er korsang, der er bagedyst, der er udeliv. Der er lækker kødfri lasagne, og der er tro, håb og Tinder samt en masse godt humør.

Hundredvis af efterskoleelever indtog i sidste uge Hyldgårdsskolen til læringsfestival, som hører under KFUM og KFUK.

Eleverne fra otte forskellige efterskoler er fordelt på 21 hold. Over 100 frivillige har meldt sig til at stå for en lang række undervisningsspor, hvor hvert spor er koblet op på et af FN's 17 verdensmål.

Ved indgangen til Hyldgårdsskolen bliver avisen varmt modtaget af to af de frivillige. Det er Thomas Øster­gaard og Kristine Strunge, som har valgt at bruge en del af deres påskeferie på at give efterskoleelever fra hele landet muligheden for nogle gode dage med nye relationer, hvor de samtidig får en indsigt i livet. Ved hvert spor ligger en lektie i periferien - for eksempel ved et af de mest populære spor - bagedysten, hvor eleverne bager spændende kager, men samtidig har et fokus på overforbrug i husholdningen og på madspild.


Ikke så langhåret

Inde i køkkenet er duften af friskbagte kager så småt begyndt at dominere i det ellers tætpakkede lokale, hvor godt 30 elever er samlet.

Tre af dem er vennerne Mads Tornvig, Magnus Fomsgaard og Alexander Jacobsen.

De tager en enkelt opgave ad gangen, og lige nu er målet at få slået træ æg i skålen uden skaller. Ifølge Kristine Strunge er der meget at hente for eleverne til festivalen, og man forsøger fra arrangørernes side at gøre aktiviteterne meget konkrete og sjove, således at de unge kan forholde sig til dem, og så det hele ikke fremstår hverken langhåret eller højtravende.

- Derudover får eleverne en øget indsigt i livet, samt hvad frivillighed er, forklarer Kristine Strunge.

I køkkenet er drengene enige.

- Det er bestemt sjovt at være med. Der er sammenhold, og man bliver klogere, siger Magnus Fomsgaard, som samtidig kan benytte muligheden til at sætte sig ind i eksempelvis madspild.

En viden, eleverne tager med sig fra læringsfestivalen.

Længere nede ad gangen høres Michael Jacksons »They don't really care about us«, som bliver fremført af korholdet i en flot kanonversion.


En sang for velgørenhed

Under festivalen skal holdet arbejde med velgørenhedssange, som gennem tiden har samlet penge ind til nogle af de hårdest ramte i verden. Det samme gjorde eleverne, da de mange kendte velgørenhedssange blev fremført ude i bylivet i Ikast.

I går var eleverne således efterfølgende at finde ved Føtex, hvor de udstyret med en bøtte fra Blå Kors, tog imod bidrag til et godt formål.

Festivalen begyndte mandag, og slutter i dag. Udover en masse sjov, venskaber og læring har eleverne blandt andet også spist anderledes - kødfrie retter - de har forsøgt at blive klogere på samt diskuteret dating-kulturen i dag, og de har hørt stand-up med Christian Fuhlendorff i går aftes.


Ordet er ditMere Ikast