Tip os log ind
Hjalte Kloster spiller til daglig i FK 73 i Kragelund. Nu vil hans far og andre forældre forsøge at starte e-sport for alvor i Engesvang.
Foto: Rasmus Viuff

Engesvang prøver e-sport af

Engesvang Boldklub undersøger muligheden for at få en e-sportsafdeling på benene. Premieren i weekenden var rigtig god
24. april 2019, 10.49

ENGESVANG 41 drenge og en enkelt pige samt seks fædre - stort set alle med postnummer Engesvang i nakken - brugte lørdagen og noget af søndagen i sidste uge på at spille Fortnite. Det er lige nu det mest populære online-spil for børn og unge. Et skydespil uden splatter.

Mellem de knap 50 deltagere var Hjalte på 9 og hans far, Chris Kloster på 41. Hjalte spillede løs, mens Chris var en af de fædre, der hjalp til med at få det hele til at fungere. Alt det med teknik, kiosk og alt muligt andet, der skal virke, når man holder e-sports-arrangement.

Stedet var Scenen i Engesvang Hallen og målet var - ud over at have hyggelige 24 timer med e-sport og rigtig sport - at se om der er basis for at skabe en e-sports-afdeling i Engesvang Boldklub.

Chris Kloster vurderer, at det kan der nok være mulighed for.

Og han er en af dem, der ved lidt om mulighederne.

Sønnen Hjalte er så venlig at kalde sin far for middelgod til Fortnite. Selv erkender Chris, at han er ret ringe, og at Hjalte forlængst har overhalet ham.

Men Chris Kloster vil gerne være med til at skabe rammen om en e-sports-afdeling i Engesvang, hvor man både spiller og samtidig er sammen socialt.

- Lige nu spiller Hjalte i Kragelund, hvor han træner med FK 73 halvanden time hver uge, fortæller Chris Kloster:

- Det gode er, at FK 73 har sagt, at de gerne vil hjælpe os i. Engesvang med at starte vores egen afdeling.

Hjemme hos familien Kloster er det for resten sådan, at går man til e-sport, så skal man også gå til en bevægelsessport. Så derfor går Hjalte til klatring i DGI Huset i Herning.

Og så er der sat tid på, hvor meget Hjalte og resten af familien på spille på skærmen.

- Det er vigtigt, at vi fortæller ungerne, at skal de blive gode til e-sport, så skal de også være i god form, siger Chris Kloster.

Med det udgangspunkt er han ikke bekymret for, at e-sporten får nogen negativ indflydelse på Hjalte eller de andre børn, der spiller med.


Ordet er ditMere Engesvang