Tip os log ind

Ballade i vandværket i Engesvang

Engesvang Vandværks bestyrelse har trukket sig. Kun kassereren er tilbage. Årsagen er uenighed om budgettet for en vandledning på Birkevej
25. april 2019, 14.07

ENGESVANG Der er ballade i Engesvang Vandværk.

Vandværket kører i dag alene med kasserer Niels Henrik Jensen i bestyrelsen og med praktisk hjælp fra Ikast Vandværk. Håbet er, at man efter en ekstraordinær generalforsamling den 25. april kan få en ny bestyrelse på plads.

Årsagen til, at bestyrelsen har trukket sig efter generalforsamlingen tidligere på måneden, er, at der ikke længere er tillid i bestyrelsen, siger den afgående formand Peter Mohr Christensen, der bor i Moselund.

Historien kort handler om, at man sidste år skulle have den sidste del af Birkevejs ledningsnet renoveret.

Det skete ikke, fordi entreprenøren ikke kunne nå det.

Da var der afsat 400.000 kroner på budgettet til arbejdet.

Et nyt budget for arbejdets udførelse i år sagde 800.000 kroner.

- Det er en stor forskel. Men der er ikke tale om én reel forskel, for pengene er jo ikke brugt endnu, siger Peter Mohr Christensen.

Han siger, at man helt bevidst, havde lavet det første budget for lille. Det ville man gerne kompensere for ved at gøre det tilstrækkeligt stort.


Ønske om udbud

Uenigheden går så også på, at kasserer Niels Henrik Jensen ville have hele arbejdet og andet af vandværkets arbejde i udbud.

Og det frygtede resten af bestyrelsen ville være bøvlet og måske i sidste ende ville koste mere end den måde, som man kører på i dag, hvor man har faste folk til at udføre opgaverne - folk, der kan komme med to timers varsel.

På generalforsamlingen forleden opfordrede Niels Henrik Jensen derfor til, at medlemmerne stemte imod budgettet.

Og det var et tillidsbrud, som resten af bestyrelsen ikke kunne leve med.

Derfor trak man sig. For Peter Mohr Christensen efter 20 år som formand.

Niels Henrik Jensen fortæller, at han de seneste dage har arbejdet meget for at finde eventuelle navne til en ny bestyrelse. Og det er lykkedes, ser det ud til.

Han siger videre, at balladen i vandværket har fået debatten til at stikke helt af på Facebook. Her har man blandt andet set på de honorarer, der er udbetalt til vandværkets formand - 63.000 kroner om året, til kassereren - 50.000 kroner om året - til næstformanden - 12.000 kroner om året - og til driftslederen - 220.000 kroner om året.

Nogle mener, at det er alt for mange penge at udbetale.

Niels Henrik Jensen mener, at den debat har været helt forfejlet. Men siger samtidig, at en ny bestyrelse nok skal se på både honorarer og på beskrivelsen af, hvilke opgaver, der løses for de honorarer.


Ordet er ditMere Engesvang