Tip os log ind
Medlemmerne af Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget sammen med Anders Brandt-Clausen fra BioMar.
Foto: Privatfoto

Udvalg på visit hos BioMar

Virksomheden leverer fiskefoder til 80 lande
27. april 2019, 08.49

brande Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget var i forbindelse med seneste udvalgsmøde på besøg hos BioMar A/S i Brande.

I 1962 grundlagde en gruppe danske fiskeopdrættere BioMar under navnet Dansk Ørredfoder A/S. BioMar A/S i Brande er en del af BioMar Group, som udvikler og producerer effektivt og miljørigtigt foder til den globale akvakulturindustri.

I dag produceres foder på fabrikker i Danmark (Brande), Norge, Chile, Skotland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Costa Rica, Tyrkiet, Tasmanien, Ecuador og Kina.

På globalt plan leverer BioMar Group foder til omkring 80 lande og til mere end 45 forskellige opdrætsarter. I Brande produceres 120.000 tons foder årligt. Mange produkter er skræddersyede til producenterne, hvilket blandt andet ses i antallet af varenumre som nærmer sig de 500.

Råvaremæssigt anvender BioMar ud over fisk mange biprodukter. Det kan være fjer, kyllingemel, soya- eller rapsskrå.

Råvarerne kommer både fra Danmark og udlandet. Kvaliteten er det afgørende.


130 ansatte

BioMar A/S er i vækst, og er i gang med at udvide antallet af produktionslinjer i Brande.

- Det var rigtig spændende at besøge BioMar og høre om den udvikling, som virksomheden er i. Dejligt når vores lokale virksomheder vækster og har brug for mere arbejdskraft. Ligesom vi i kommunen begynder at arbejde med FN's verdensmål, så sker det også hos BioMar, som blandt andet har fokus på bæredygtig opdræt. Jeg er sikker på, at det bliver et fremtidigt konkurrenceparameter, siger Annette Mosegaard, formand for Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget.

BioMar i Brande har ansat knap 130 medarbejdere, hvoraf de 105 arbejder på matriklen i Brande. Ud over produktionen af fiskefoder er proces- og teknologidelen også placeret her.

- Vi har ikke umiddelbart problemer med at finde medarbejdere. Senere på året åbner vi en produktionslinje numm,er tre, hvor vi blandt andet skal rekruttere procesmedarbejdere og lignende. Vores største problem kan med tiden gå hen at blive pladsen, men den udfordring har vi også styr på, udtaler administrerende direktør Anders Brandt-Clausen.


Ordet er ditMere Brande