Tip os log ind
Den 17. december blev 24-årige danske Louisa Vesterager Jespersen (højre) og hendes norske veninde, 28-årige Maren Ueland, fundet dræbt ved deres telt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.
Foto: Mads Claus Rasmussen/ritzau Scanpix

Sagen om drab på Ikastbo i Marokko udsættes i to uger

Retssagen om dobbeltdrabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i december er udskudt
02. maj 2019, 15.24

IKAST Retssagen mod mændene, der er tiltalt for drabene på to unge skandinaviske kvinder i Marokko, udsættes på grund af mangel på forsvarere.

Det skriver den norske avis Stavanger Aftenblad.

På et retsmøde torsdag er det blevet besluttet, at sagen genoptages den 16. maj.

Det var forventet, at retssagen ville blive udskudt. Saad Sahli, en af forsvarsadvokaterne, oplyste forleden til Ritzau, at man ville bede om netop en udskydelse.

4 af de 24 tiltalte betegnes som hovedmistænkte, som skal have begået selve drabene.

Ifølge nyhedsbureauet AFP mener de marokkanske myndigheder, at de fire hovedmistænkte er IS-sympatisører, men ikke har direkte kontakt med IS-medlemmer i Irak eller Syrien.

Det var den 17. december sidste år, at 24-årige danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde, 28-årige Maren Ueland, blev fundet dræbt ved deres telt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

Efterfølgende kom det frem, at de to kvinder var blevet stukket med kniv og halshugget, og at de marokkanske myndigheder betragter sagen som terror.

En video, der viser en af kvinderne blive dræbt, florerede efterfølgende på internettet.

/ritzau/


Ordet er ditMere Ikast