Tip os log ind
  • 1/: Det går stærkt med byggeriet på Birkelyst i det sydlige Ikast. Tirsdag eftermiddag var der rejsegilde på de første 27 ud af 46 lejeboliger, der samlet har fået navnet Birkeknuden. Bag projektet står ejendomsselskabet Hokton A/S og udlejningsselskabet Vestjysk Ejendomsadministration - her repræsenteret af projektchef Poul Anker Frederiksen (t.v.). Skibbild Entreprise A/S har totalentreprisen på at opføre Birkeknuden, og herfra ses projektleder Søren Grønne.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Rejsegildet er den fest, som bygherren holder for håndværkere, arkitekt og teknikere, når murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: De 27 første boliger i Birkeknuden er klar til indflytning 1. juli.
    Foto: Henrik Ole Jensen

Velkommen til Birkeknuden

Tirsdag eftermiddag var der rejsegilde på de første 27 ud af 46 udlejningsboliger i Birkeknuden i det sydlige Ikast
03. maj 2019, 06.40

Ikast Stolpen med den grønne krans og de rød-hvide bånd var tirsdag eftermiddag rejst på et spær.

Drikkevarerne stod fremme, og pølsemanden havde travlt.

De klassiske rammer var således på plads for rejsegildet på de første 27 lejeboliger i Birkeknuden, der er beliggende midt i området Birkelyst i det sydlige Ikast.


Tidsplanen passer

Skibbild Entreprise A/S har totalentreprisen på at opføre Birkeknuden.

Herfra bød projektleder Søren Grønne velkommen og takkede traditionen tro håndværkerne, idet rejsegildet er den fest, som bygherren holder for håndværkere, arkitekt og teknikere, når murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst.

- Vi startede med at gå i jorden i december og begyndte at støbe i uge fem, og nu i uge 18 er der rejsegilde, sagde Søren Grønne og takkede sine folk for godt arbejde og en overholdt tidsplan.


Gode midtjyske erfaringer

Bygherren er ejendomsselskabet Hokton A/S og udlejningsselskabet Vestjysk Ejendomsadministration (Vea), og på deres vegne talte projektchef Poul Anker Frederiksen.

Han roste blandt andet Skibbild Entreprise, for det er langt fra første gang, parterne har bygget sammen.

Det er blandt andet blevet til boliger ved Klokkekildevej i Gjellerup og ved Ørskovvænget i Snejbjerg.

- Vi har efterhånden haft nogle fælles projekter, og vi er nået en kadence, hvor det er sjovt at være med til. Vi glæder os til at se de første flytte ind her i området, sagde Poul Anker Frederiksen.


Arkitekt fra Herning

Birkeknuden i det sydlige Ikast er tegnet af Arkitektfirma Kristian H. Nielsen, der er hjemhørende i Herning.

Indehaver Preben Munk var også med til rejsegildet, og han fortalte om, hvordan de otte længehuse i etape et og de seks længehuse i etape to er placeret på matriklen.

Det færdige projekts 46 boliger fordeler sig med 16 boliger på 80 kvadratmeter hver og 30 boliger på 95 kvadratmeter hver.

Alle lejligheder vil få en solrig aftenterrasse, og derfor har alle indgang fra nordsiden.

Hver bolig har egen parkeringspladser og skur i umiddelbar nærhed.


Klar til indflytning 1. juli

Når alle 46 boliger i Birkeknuden er færdigbygget, vil boligparken lukke sig om sig selv i en halvcirkel med plads til socialt samvær i midten.

Vejforløbet i Birkeknuden er udformet som en sløjfe, hvor vendepladsen er naturlig indpasset.

Affaldshåndtering sker via nedgravede containere placeret i klynger langs vejforløbet. Der er i bebyggelsen indpasset tre naturlige fællesopholdssteder. Og der vil være tilknyttet en vicevært til klyngen med boliger.

De 27 første boliger i Birkeknuden er klar til indflytning 1. juli, og de udlejes gennem Vea. De første seks er allerede udlejet.


Ordet er ditMere Ikast