Tip os log ind
250 hold har tilmeldt sig 32. udgave af Ikast Cup, som nu kan melde om udsolgt.
Foto: Tom Laursen

Udsolgt til Ikast Cup

I slutningen af juni deltager 3000 fodboldspillere og ledere i stor turnering
10. maj 2019, 06.45

Ikast Igen i år er opbakningen til Ikast Cup stor, og arrangørerne kan nu melde om alt udsolgt til turneringen i Ikast i weekenden 28.-30. juni.

Her deltager næsten 3000 fodboldspillere og ledere og mere end 1.500 forældre og andre, der benytter muligheden for familiecamping under stævnet.

Siden sommeren 2018 har Ikast FS og Ikast KFUM på fodboldfronten været fusioneret til Ikast FC, og 2019-udgaven af Ikast Cup er derfor første udgave af stævnet med fusionsklubben som arrangør - og dermed gives der debut til en helt masse forældre, trænere og ledere fra det tidligere Ikast KFUM i rollerne som hjælpere ved Ikast Cup.

- Det har været en god oplevelse indtil nu, siger Jan Rahbek fra cup-ledelsen i en pressemeddelelse.

- De nye folk har grebet de opgaver, som er blevet dem tildelt, med godt humør - og tilsammen har det nye Ikast FC en helt masse ekstra manpower at byde ind med.

250 hold fra hele Danmark deltager, hvilket er på samme niveau som i 2018.


Mere end 600 kampe

Under turneringen bliver fodboldbanerne ved Sportscenter Ikast testet til det yderste.

- Vi forventer at skulle afvikle mere end 600 kampe fra lørdag morgen til søndag eftermiddag, siger Jan Rahbek.

- De mange hold giver rigtig fine muligheder for at sammensætte jævnbyrdige puljer til alle, og dermed bidrage til at alle deltagere får nogle gode dage i Ikast - både på fodboldbanerne og udenfor, siger Thomas Hammelev Larsen, der sammen med Jan Toft har ansvaret for cuppens sportslige del.

Og netop det der foregår uden for fodboldbanerne kræver meget planlægning.


Indkvartering

- Alle byskolerne i Ikast tages i brug til indkvartering, og fordi Vestre Skole ikke længere kan benyttes til indkvartering, har vi inddraget Bording Skole som indkvarteringssted, siger Jan Rahbek.

Ikast FC sørger for nattevagter på skolerne, og den opgave klarer klubbens oldboys-afdeling.

Hver skole bestyres af en skolechef, der primært skal sørge for at deltagerne indkvarteres planmæssigt, men i lige så høj grad skal sikre at skolerne afleveres i korrekt rengjort stand. Dertil kommer ansvaret for de kiosker, der til lejligheden etableres på hver skole.

En anden form for overnatning handler om camping, hvor store dele af fodboldanlægget ved Sportscenter Ikast omdannes til en stor campingplads med over 400 enheder. Igen i 2019 er opgaven som campingchef for en weekend i gode hænder hos Per Borup og Bent Maesen.

Bespisningen er igen i år lagt i hænderne på Beredskabsforbundet, der med Erik Daniel og Morten Jensen i spidsen har gang i de store gryder, når der skal laves morgenmad, frokost og aftensmad til de mange deltagere. Det bliver til i alt omkring 12.000 måltider i løbet af weekenden, og alle måltider serveres i IBF Arena, hvor Lone Just står som leder at det team, der klarer servering, oprydning og så videre.

- Vi håber på en optimal afvikling af stævnet, siger Jan Rahbek.

- Ikke kun på fodboldbanerne, skolerne med videre, men også økonomisk, for det er naturligvis ikke nogen hemmelighed at Ikast Cup er en vigtig del af klubbens økonomi.

Derfor sender han også en takkehilsen til de mange sponsorer, der vælger at støtte op om det store arrangement.

Også fra IFS-formand Michael Sørensen er der positive toner.

- På klubbens vegne sender jeg en stor tak til de mange frivillige hjælpere, der gør det muligt for Ikast FC at afvikle dette meget store arrangement. Rigtig mange forældre, hjælpere og andre støtter er involveret i de mange gøremål, der skal løses for at alt klapper.

Årets Ikast Cup er 32. udgave.


Ordet er ditMere Ikast