Tip os log ind
  • 1/: To gange her i foråret har byrådsmedlem Gert Bækgaard brugt vigtige personlige mærkedage på at være valgtilforordnet i hjembyen Isenvad. ?
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Mette Bjerre er ansat som kommunal gartner og har kun en halv fridag 5. juni. Derfor var det først over middag, at hun nåede forbi stemmelokalet i Isenvad.
    Foto: Henrik Ole Jensen

Fødselsdagssang hver anden time i Isenvad

Gert Bækgaard fejrede bryllupsdag ved EP valget og 58 år fødselsdag ved Folketingsvalget
05. juni 2019, 15.52

ISenvad Hver anden time på ulige klokkeslæt udbrød der sang på valgstedet i Sentrum i Isenvad. Årsagen var den simple, at byrådmedlem Gert Bækgaard fyldte 58 år.

Han skulle således fejre sin fødselsdag på afstemningsstedet i Isenvad, på samme som han forleden kunne fejre sin bryllupsdag som valgtilforordnet ved Europaparlementsvalget.

- Men min datter har da været forbi med en hindbærsnitte til mig - for det er jo også fars dag i dag, sagde Gert Bækgaard, der tirsdag aften tyvstartede fejringen af sin fødselsdag og i øvrigt inviterer familien i sommerhus den kommende weekend.


Halv fridag

Selvom eksempelvis skoler og den kommunale administration holder fri på Grundlovsdag, så må de kommunale gartnere nøjes med en halv fridag.

Således havde Mette Bjerre taget sig kærligt af den kommunale grønne arealer hele formiddagen, inden hun på vej hjem fra arbejde lagde veje forbi valglokalet i Isenvad.

Hun er en af de i alt 745 valgberettigede i landsbyen, der ved sidste Folketingsvalg havde en stemmeprocent på 90.

- Jeg lytter sådan lidt overordnet til valgets temaer og tager min beslutning derefter. Jeg følger ikke en bestemt partiliste hver gang, men stemmer nok forskelligt, men på den samme fløj, fortalte hun, inde hun kunne nyde sin halve fridag i dejligt sommervejr.


Dyrt valg

Det er dyrt for en kommune at afvikle et valg. Det koster over to millioner kroner og derfor ærgrer det da byrådsmedlen Annette Mosegaard (K), at de to valg ikke var slået sammen.

- De penge kunne jeg da godt tænke mig at have brugt på noget andet. Men det er jo sådan, det er. Det bliver jo heller ikke billigere af, at statsministeren vælger at bruge en dag, hvor mange i deres overenskomst har en fridag. Så koster det ekstra mange penge at kalde folk på arbejde, siger Annette Mosegaard.

Hun synes trods den økonomiske udfordring, at en valgdag er en hyggelig dag, hvor der i alt fald i Isenvad også er plads til at tale med landsbyens indbyggere.


Ordet er ditMere Valg