Tip os log ind
De går til den, når der er fest i Isenvad.

23 gange med Festivad

Isenvad danner endnu en gang rammen om byfest
08. august 2018, 16.08

ISENVAD Det er nu for 23. gang blevet tid til at afholde den årlige byfest i Isenvad.

Det sker som sædvanlig i uge 32, og som de forrige år er der også i år aktiviteter fordelt over dagene onsdag-lørdag 8.-11. august.

- På opfordring er der blevet lidt færre aktiviteter, og dermed også lidt bedre tid til at sidde og få noget snak med andre af byens borgere, hen over et par kolde fadøl eller sodavand fra baren, fortæller en af bagmændene, Carsten Eskildsen.

- Dette giver også lidt bedre tid til at få noget at spise på de forskellige dage, og derfor er menuen i madteltet også tilpasset med nye retter, som både børn og voksne kan spise sig mætte i. Dermed skulle der være mulighed for at holde fri fra køkkenet derhjemme, under hele byfesten.

Byfesten starter for ottende gang med et løbearrangement, hvor der er ruter på både tre, fem og ti kilometer, og for de motoriserede er der motorcykel og veteranbiltræf med køreture på cirka 50 og 70 kilometer.

Torsdag er der børnekarneval med præmier til bedste udklædte, der er den traditionsrige kagebage konkurrence med dygtige 'smagsdommere', og så er der hockeyturnering og mooncarræs for både børn og voksne.

Fredagen byder på turneringer i badminton, beachvolley og poker, samt alkoholfrit mini- og ungdomsdisko.

Lørdag er der morgenkaffe med gratis rundstykker, og under dette vil der være diverse præmieoverrækkelser, samt kåring af årets Isenvadborger.

Efter dette vil der være scooterræs for de helt små, bagagerumssalg, tombola med mange flotte præmier og havetraktortræk, inden der holdes et par timers pause, hvor der gøres klar til aftenens fest i teltet, med helstegt pattegris og livemusik fra Popbox.

De fleste år har budt på hver deres udfordringer, med ekstrem regn, telte der er blæst omkuld osv.

- Dette år er ingen undtagelse, men denne gang er det tørken, der har givet hovedbrud på forhånd. Vi har dog været i tæt dialog med Beredskabsstyrelsen, og har fundet løsninger således at vi kan overholde det landsdækkende afbrændingsforbud, samtidig med at vi kan servere grillede frankfurtere alle dage, og helstegt pattegris lørdag aften, siger Carsten Eskildsen.

- Det har betydet, at vi har rykket en del rundt på pladsen, for at få logistikken til at gå op, således at man ikke skal ud på en længere vandring for at få frankfurtere og andet godt på sin tallerken. Festfyrværkeriet fredag aften er vi dog desværre nødt til at aflyse pga. forholdene, men så kan vi i stedet gemme lidt ekstra i puljen til 2020, hvor Festivad har 25 års jubilæum.


Ordet er ditMere Isenvad