Tip os log ind
  • 1/: Kaj Poulsen nyder at blive sendt ud til kunder for at løse opgaver. Som et slags akutberedskab, står Elexperten og Kaj Poulsen. ?
    Foto: Flemming Hansen
  • 1/: Kaj Poulsen (t.v.) og indehaver af Elexperten Jan Møller. En sjov sidehistorie er, at de to faktisk har gået på elektrikerskole sammen. I dag er Jan Møller imidlertid også autoriseret elinstallatør.
    Foto: Flemming Hansen

25 år hos Elexperten i Ikast

For 25 år siden begyndte en rejse for Kaj Poulsen. En varieret rejse i el-branchen, som langt fra er forbi
05. september 2019, 16.02

Ikast På lageret hos Elexperten i Ikast står servicemontør Kaj Poulsen og er i færd med at instruere en af virksomhedens yngre elektrikere. Det er formiddag, og det er snart en time siden, han mødte ind. Det har han gjort hver dag i 25 år, og Kaj Poulsen kan ikke forstå, hvor de mange år er blevet af. Hver dag, fortæller han, har han gået på arbejde med et smil på munden og med en nysgerrighed efter, hvad dagen må bringe. Variation, uvidenhed og spændingen i ikke at vide, hvad der skal ske, er en af de drivkræfter, som har medvirket til, at Kaj Poulsens første 25 år hos Elexperten er fløjet af sted,

og på torsdag kan han fejre sit 25-årsjubilæum. Kaj Poulsen hilser høfligt og viser ovenpå, hvor hans chef, indehaver Jan Møller sidder. Det er tydeligt at mærke, at chefen værdsætter sin 25-årsjubilar. Både hvad angår kvaliteten af arbejdet, men også i høj grad på grund af Kaj Poulsens lune og gode humør.

- Kaj er en mand, man kan regne med, og som ikke er bleg for at tage imod de udfordringer, der møder ham, og så er man som indehaver naturligvis glad for loyale medarbejdere, lyder det fra Jan Møller.


Elektriker ved et tilfælde

Kaj Poulsen begyndte i lære i 1989 hos Hardys Elservice, som Hardy Nielsen drev sammen med sin kone, Henny. I 2007 fusionerede virksomheden, da Jan Møller købte sig ind, hvorefter virksomheden skiftede navn til det nuværende Elexperten. Kaj Poulsen har i sit arbejdsliv derfor også haft tæt kontakt til både Hardy og Henny Nielsen, som i dag er gode venner af huset.

Kaj Poulsen var efter sin læretid to år i militæret. En efterfølgende afstikker til et andet elfirma, gav ham en følelse af, at noget manglede.

- Jeg fandt hjem igen, kan man vist godt sige, forklarer Kaj Poulsen med henvisning til, at han efter blot to måneder vendte tilbage til Hardys Elservice.

Kaj Poulsen er søn af en landmand og arbejdede i fritiden hjemme på gården, da han var teenager. Drømmen var at blive mekaniker, men et tilfælde en dag på teknisk skole, sendte Kaj Poulsen en helt anden vej.

- Vi prøvede forskellige fag på teknisk skole, og da jeg kom til at beskæftige mig med el, kunne jeg mærke, at det var den retning, jeg ville gå hen imod. Og så blev jeg elektriker i stedet, fortæller han med et smil og tilføjer, at han ikke en eneste dag har fortrudt sin beslutning.

- På ingen måde. Jeg er rigtig glad for mit job, og jeg kan huske, at jeg fik ansvar fra dag et. Lige fra jeg fik mit kørekort, blev jeg sendt ud til kunder, og det er noget af det bedste ved mit job: At komme ud og møde mennesker, løse deres problemer og yde en god service. Det, at man ikke ved, hvad dagen bringer, tiltaler mig, lyder det fra Kaj Poulsen. Han mindes arbejdsdagene i begyndelsen, hvor den teknologiske udvikling endnu ikke gav privilegier som mobiltelefoner og 4G-forbindelser.

- Stod man med et problem hos en kunde, som krævede noget sparring med en kollega, kunne man jo ikke bare ringe. Man måtte blive, til man havde regnet den ud og løst problemet, mindes Kaj Poulsen med et smil.


Passion for at være i gang

Privat bor Kaj Poulsen i Fjelstervang med sin kone, Tina, og parrets søn Kristian, som i øjeblikket studerer på Herningsholm Erhvervsskole. Interessen for at holde sig beskæftiget og bruge sine hænder, tager Kaj Poulsen med sig fra Industrivej i Ikast og hjem til privaten.

- Vi bor på et nedlagt landbrug, og vi bruger en masse af vores fritid på at renovere huset. Det er en måde for os begge at slappe af, fortæller Kaj Poulsen. Den øvrige fritid bliver desuden brugt på frivilligt bestyrelsesarbejde i FDF i Fjelstervang.

Kaj Poulsens jubilæum markeres på fredag med en reception hos Elexperten.


Ordet er ditMere Ikast