Tip os log ind
Palle Høj fejrer 25-årsjubilæum hos Sagro.
Foto: Flemming Hansen

25 år ved landmandens side

21. januar 2019, 14.25

Jubilæum Der er meget, direktør i SAGRO Palle Høj kan være stolt over efter 25 år ved landmændenes side. Men hans retning i karrieren led i en meget ung alder nogle mindre heldige bump, der var med til at præge den.

Efter gymnasiet rejste landmandssønnen fra Stadil nemlig til New Zealand, hvor han hjalp til på en gård. Og er der noget, som landmændene her er meget ærekære omkring, er det deres hegn og deres vandingsanlæg.

Så da Palle Høj først havde kørt en traktor igennem de fem tråde, som de - meget lange - fårehegn består af, og siden knækket adskillige dyser og vandrør i forbindelse med flytning af et vandingsanlæg, stod det ham temmelig klart, at han ikke var udpræget praktisk begavet, og at han ikke skulle være landmand.

Han havde nok allerede set det komme, at det ikke var ham, men broderen, der skulle drive forældrenes gård videre, så efter udlandsopholdet tog han på Landbohøjskolen og endte med et Cand. Agro på visitkortet.

Også her gik det tidligt op for ham, at det ikke var kemi og biologi, der interesserede ham mest, men i højere grad økonomi og skat, så han fortsatte med at læse HD i Regnskabsvæsen på Handelshøjskolen i Aarhus.

Her var det især skatteforhold, der interesserede ham, og det triggede ham blandt andet at kende skattereglerne og finde de bedste løsninger for kunderne - og optimere deres indkomst.

- Det er spændende at se, hvordan man bedst kan kombinere brugen af reglerne, for det er svært for den enkelte selv at kende alle mulighederne, siger han i en pressemeddelese.

Kort før han fik job hos det daværende landbrugscenter i Herning, førte han en skattesag, der var en prøvesag om skattefrihed for salg af mælkekvoter for en enkelt landmand, men den skulle danne præcedens for flere hundrede landmænd - og dermed blev det en sag, der i alt havde en værdi på samlet 250 mio. kr. for landmændene.

Det blev langt fra sidste gang, Palle Høj vandt sager på vegne af landmændene.

- Det har været nemt for skattefolkene at overskue landbrug og slå ned på punkter, og her har vi hjulpet mange landmænd gennem årene med at få den rigtige skat, sige Palle Høj. Mange sager har betydet millioner af kroner i forskel for den enkelte, især ændringerne af ejendomsvurderingerne i 1994-95.

Palle Højs jubilæum markeres med reception hos SAGRO i Herning fredag 1. februar.


Ordet er ditMere Erhverv