Tip os log ind
  • 1/: Lone Jager Neldeberg fra kommunen tog imod bussen fra København og guidede gæsterne rundt i Ikast. Her ses hun sammen med i midten direktør Keld Nymann Jensen, der hilser på den nyansatte chef i det nye regionskontor, Tom Meltvedt Petersen
  • 1/: Patent- og varemærkestyrelsen besøger Ikast - og Lone Jager Neldeberg gav den første introduktion til byen

30 fra Patent- og Varemærke-styrelsen på ekskursion i Ikast

Ikast Avis var med på en del af busturen - og i Ikast fik medarbejderne præsenteret deres nye chef
03. februar 2016, 10.40

IKAST Patent- og Varemærkestyrelsen har pr. 1. februar 2016 ansat 38-årige Tom Meltvedt Petersen fra Aarhus som regionschef for styrelsens nye IPR-center i Region Midtjylland, der som tidligere omtalt får domicil i Ikast.

IPR-centeret åbner ultimo september i år som led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser. Centeret vil i alt bestå af 35 medarbejdere, der skal servicere virksomheder i Jylland og på Fyn.

Det kommende IPR-center i Region Midtjylland skal hjælpe jyske og fynske virksomheder med at blive stærkere til at beskytte og udnytte sine intellektuelle rettigheder gennem patenter, varemærke- og designbeskyttelse.

Tom Meltvedt Petersen bliver ny regionschef og tiltræder allerede stillingen 1. februar for at være med til at bygge centeret op med henblik på officiel åbning i slutningen af september.


Spændende udfordring

- Det er en enormt spændende udfordring. Jeg glæder mig meget til at være med til at skabe et IPR-center, som kan hjælpe virksomheder i Midtjylland og i resten af Jylland og på Fyn med at udnytte det store potentiale, de har, sagde Tom Meltvedt Petersen, da vi mødte ham.

Meget symbolsk i centrum af Ikast ved siden af Rådhuset. Her steg han på en bus med 30 ansatte fra Patent- og Varemærkestyrelsen, der mandag var på ekskursion til den by, det nye center skal ligge i. Og de medarbejdere fik så eksklusivt mulighed for at hilse på deres nye chef og se på det, der for nogles vedkommende måske bliver den kommende arbejdsby.

Med i bussen var bl.a. salgs- og produktionsdirektør Keld Nymann Jensen, men også Ikast Avis' udsendte medarbejder var steget på bussen ved Give sammen med Teamleder for Erhverv og Fritid i kommunen, Lone Jager Neldeberg, der stod for dagens omfattende program i Ikast.

Besøget bød på rundtur i byen, præsentation af institutioner og faciliteter og et møde med borgmester Carsten Kissmeyer samt repræsentanter fra forvaltningen.

En opgørelse fra Danmarks Statistik og Patent- og Varemærkestyrelsen viser, at Region Midtjylland er den region i landet med næstflest IPR-aktive virksomheder. Brancher som beklædnings- og møbelindustrien, som ofte er udsat for piratkopiering, er desuden koncentreret i regionen.

Det nye IPR-center vil bestå af et stort kundecenter til kundepleje og kommunikation med virksomheder og erhvervscentre og af en række faglige IP-eksperter med speciale i patent, varemærke og design.

Det er mere eller mindre afgjort, at centret skal ligge i Ikast. Adressen er dog endnu ikke besluttet.

Det handler blandt andet om gode transportmuligheder for de ansatte og »kunderne«.

- Vi er rundt for at kigge på forskellige lokationer i disse dage, fortæller Andreas Hansen, pressekoordinator for Patent- og Varemærkestyrelsen til Herning Folkeblad.


Ordet er dit