Tip os log ind
 • 1/: Der blev arbejdet med både forståelse for de økonomiske udfordringer og om pengene kunne bruges bedre
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Sille Sommer, Maja Østergaard og Simone Salomonsen var udfordret i at skulle videregive viden?
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Selvom der var udarbejdet spørgsmål på forhånd var det svært at stile sig op og spørge de fremmødte politikere
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Emmelie Truelsen, Josephine Eriksen og Cecilie Nielsen fra Præstelundsskolen er blandt de elever, der stemmer ved Ungdomsvalget den 13. november og derfor var det til Going Politic Camp
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Skolechef Thomas Garsdahl og formanden for Børne- og Undervisningsudvalget Simon Vanggaard havde sneget sig ind på tilskuerpladserne til den afsluttende paneldebat i Queben?
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: På Handelsskolen blev der også sluttet af med paneldebat?
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Alle kommunens 9. klasser havde fået tilbud at deltage i aktiviteten på handelsskolen og gymnasiet?
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: Fire politikere var mødt frem til debat på handelsskolen og svarede på spørgsmål fra de fremmødte 9. klasser
  Foto: Laila Kempel
 • 1/: På Gymnasiet var det Ikast-Brande Ungdomsråd, der stod for den afsluttede debat og havde taget kontakt til politikerne?
  Foto: Laila Kempel

9. klasserne på rundtur med politik

9. klasser var på »Going Politic camp« på handelsskole og gymnasie til introduktion forud for Ungdomsvalget 13. november
11. november 2017, 17.55

ELEV-TIL-ELEV Nogle gange lærer man mest ved selv at skulle lære fra sig, og andre gange lærer man mere af, at det er en jævnaldrerne der forsøger at give sin viden videre.

Således var det også da en god portion af kommunens 9. klasser var samlet på de to ungdomsuddannelser på Bøgildvej i Ikast for at blive klogere på politik og specielt kommunalpolitik

I forbindelse med Focus Ikast-Brandes Ungdomsvalg var de to ungdomsuddannelser blevet inddraget i, hvad der kan være en ren win-win for alle parter.

De studerende på handelsskole og gymnasie lærer ved at lære videre, og 9. klasser får en anderledes dag udenfor deres normale rammer og en anderledes intruktion til hvad politik egentlig handler om.

- Det har været en spændende, men også lidt af en udfordring at omsætte nogle af de ting vi har lært og skulle give det videre til nogen, der er yngre og endnu ikke ved, det vi har lært mens vi har gået på gymansiet, siger Simone Salmonsen, som sammen med klassekammeraterne Sille Sommer, Louise Vestergaard og Maja Østergaard fra 2. A heller ikke er tvivl om, at det også har givet pote for dem selv.

- Vi har været nødt til at sætte os grundig ind nogle ting og på den måde lært mere, siger Sille Sommer.

Pigerne har samfundsfag på B-niveau.

Blandt pigernes elever var Emmeile Truelsen, Josephine Eriksen, Cecilie Nielsen fra Præstelundsskolen.

De var som udgangspunkt ikke klar over, hvorfor de overhovedet var sat i en bus og kørt til Ikast.

Men omvendt glad for dagen, der havde været ganske spændende.

- Det har været svært, men også lærerigt. Det er kommet meget bag på mig, hvor mange penge kommunen bruger på børn og skoler. Det havde jeg slet ikke forestillet mig, siger Cecilie Nielsen.

Hun og veninderne tænker pludselig lidt mere over, hvad der bruges penge på, hvor pengene kommer fra og om man kunne gøre det på en hel anden og måske bedre måde.

De tre piger kunne godt tænke sig, at man nytænkte skoledagen, så den ikke bliver så lang.

- De fleste elever er jo trætte i de sidste timer, og vi oplever også, at lærerne ikke er oplagte og faktisk slet ikke gider sidst på dagen, siger Emmelie Truelsen.

Pigerne kunne godt tænkte sig, at der blev brugt flere penge på kultur og gerne steder, hvor de unge kunne være og mødes dels om eftermiddagen - men i høj grad også i weekenden, hvor ungdomsskolen har lukket.

Både på gymnasiet og på Handelsskolen blev der sluttet af med en paneldebat, hvor byrådskandidaterne gerne svarede på spørgsmål.

Og det var begge steder lidt af en udfordring, dels at finde modet til at stille spørgsmålet, men også at være sikker på at stille det rigtige og gode spørgsmål til politikerne.

Ordet er dit