Tip os log ind
Karen Nielsen på sin blomstrende altan fyldt med masser af farver.
Foto: Laila Kempel

90-årig med grønne fingre

Karen Nielsen fylder rundt søndag 23. september
21. september 2018, 06.23

FØDSELSDAG Hun er født med jord under neglene og hendes lidenskab for planter fornægter sig ikke, selvom hun de sidste ti år har boet i lejlighed.

Karen Nielsen har nemlig fyldt sine lille sydvendte altan med små stiklinger fra den store lyserøde pelagonia, som har fået lov til at vokse sig stor og stærk og ikke mindst farverig under hendes kyndige pleje.

På søndag den 23. september, fylder hun 90 år og kan se tilbage på et langt liv, hvor hun voksede op på en lille ejendom i Lille Nørlund syd for Ikast. Det var derfor naturligt, at hun kom ud at tjene på landet ved Hesselbjerg, hvor hun mødte sin senere mand Børge Lund Nielsen, som hun var gift med i 57 år.

Parret startede ud med en lille landejendom i Hesselbjerg inden de i 1960 købte den noget større gård Vesterhåb ved for Ikast.


Solgte jorden

?Men tidligt var kommunen ude efter jorden og de valgte at sælge, men blev boende i stuehuset helt frem til 2008, hvor de flyttede i lejligheden i midten af Ikast.

På ejendommen voksede fire børn op og efter at jorden var solgt fra fik Karen mulighed for et job som rengøringsassistent på det nybyggede gymnasium, der lå nærmest ved siden af ejendommen.

- Det var nemt at få til at gå op med at have hjem og børn, siger Karen, der i dag passer sig selv.

- Jeg synes jo slet ikke jeg har tid nok, men jeg er jo slet ikke så hurtigt til at ordne tingene, som jeg var engang. Jeg kommer en gang ugentlig i cafeen på Rolighedsparken, og så deltager jeg også i arrangementer i kirkecentret, siger Karen Nielsen, der fylder sig privilegeret ved at bo så centralt.


Familie-komsammen

Hun nyder at nusse om sine planter i lejligheden, hvor et af værelserne bruges som vinteropbevaring af de »grønne børn« der er vokset frem i løbet af sommermånederne.

Fødselsdagen fejrer hun med den nærmeste familie, der udover de fire børn også tæller svigerbørn, otte børnebørn og fire oldebørn.


Ordet er dit



Mere Navne