Tip os log ind
Torsdag fylder Anders Østergaard Rasmussen, Engesvang, 90 år.
Foto: Laila Kempel

A r æ gamml...

Anders Østergaard Rasmussen fra Engesvang fylder torsdag 90 år
22. oktober 2019, 13.40

ENGESVANG Han trisser rundt - adræt som en 50-årig, passer huset og nusser haven.

Anders Østergaard Rasmussen i Engesvang er dog ikke i tvivl: »A r æ gamml«.

Og det er selvfølgelig også et spørgsmål om øjnene, der ser.

Torsdag 24. oktober fylder Anders Østergaard Rasmussen i alt fald 90 år.

Man må give ham, at han er i god form og ikke umiddelbart ligner en, der runder sit niende årti, når man ser ham udefra.

Indefra er situationen en smule anderledes, for Anders Østergaard Rasmussen har fået problemer med øjnene og kan blandt andet ikke køre bil længere.


Et aktivt liv

Anders Østergaard Rasmussen er født i Agerskov, hvor han voksede op på en gård, som hans bedstefar og far drev indtil han selv overtog den i 1962 sammen med hustruen Aase.

De valgte i 1974 at opgive livet på landet og flyttede i stedet til Engesvang, hvor Aase fik arbejde på det lokale plejehjem, mens Anders prøvede kræfter med mange forskellige ting. Fra maskinstation til møbelfabrik, anlægsgartner, bedemand og i de sidste aktive år på arbejdsmarkedet på den lokale spånpladefabrik i byen.

- Vi kørte tre-holds skift og jeg kunne ikke blive ved med at holde til det, så jeg gik på efterløn, da jeg blev 60, siger Anders Østergaard Rasmussen, der slet ikke kan forstå, at det nu er tredive år siden, at han forlod arbejdsmarkedet.

Tiden har han udnyttet til at hjælpe parrets tre sønner med at bygge om, bygge til og holde haver.

- Vi har lavet det, vi synes, vi kunne og var gode til, lyder det beskedent fra fødselslaren, der også har været særdeles aktiv som frivillig i forbindelse med aktiviteter og arrangementer på både plejecentret Dybdalsparken og via menighedsrådet også omkring Engesvang Kirke.


De kan betale tilbage

Anders Østergaard Rasmussen har været gift med Aase i 58 og sammen har de stadig deres lille hus, hvor de klarer sig uden anden hjælp end den de tre sønner, der bor i henholdvis Engesvang og Herning, bidrager med.

De har også rejst en del og været i både Norge, Sverige og Tyskland - ligesom Spanien også er blevet besøgt.

Til fødselsdagen har parret også selv lavet maden.

- Ja nu har vi hjulpet børnene, så nu er tiden vel til, at de kan »betale lidt tilbage«, lyder det fra Anders Østergaaard Rasmussen med et skælmsk smil i mundvigene.

Både sønner og svigerdøtre har således været i sving og bidraget til menuen, der serveres for gæsterne.


Ordet er ditMere Navne