Tip os log ind
  • 1/: Bent Nørregaard har masser af visdomsord at dele ud af. Flere steder i hjemmet er de klistret op som en reminder på det gode liv: »Må det som har været godt, blive bevaret og vokse« eller »Må det, som har været ondt miste magt og forsvinde«
    Foto: Laila Kempel
  • 1/:

Alderdom med masser af visdomsord

Bent Nørregaard, Ikast fylder tirsdag den 24. april, 90 år
24. april 2018, 07.19

FØDSELSDAG »Ødelæg ikke nutiden med bekymring for fremtiden« Et lille visdomsord på en dymo-strimmel, som hver morgen hilser den nye dag velkommen hos Bent Nørregaard fra Ikast.

Tirsdag den 24. april fylder han 90 år og glæder sig til at blive fejret i familiens skød.

Bent Nørregaard er oprindeligt Fynbo, men forelskede sig i midtjyske Ellen Damholt fra Sunds under et ophold på Rønde Højskole på Djursland.

Det nygifte par startede deres samliv på Fyn, men flyttede snart til Midtjylland, hvor de købte en ejendom syd for Ikast.

Men selvom Bent Nørregaard kunne lide at have jord under neglene, så var det som handelsmand, at han havde sine store talenter.

Derfor ændrede han livsbane og var i flere år sælger af landbrugsmaskiner først i Lind, siden i Bording inden han etablerede egen virksomhed på Nygade i Ikast.


Travl men god tid

- Det var en travl - men god tid, fortæller Bent Nørregaard, der på grund af sygdom afhændede sit livsværk og flyttede tilbage på landet på en ejendom i Tulstrup. Her var der fred og ro, men også mulighed for at holde lidt gang i maskinsalget, inden han og hustruen efter 18 år flyttede tilbage til Ikast.

Bent Nørregaard er specielt glad for Volvo og var flere gange på salgsture til Sverige, men også i både Italien og Tyskland for at studere landbrugsmaskiner.

Begejstringen for broderlandet mod nord har han bibeholdt og han nyder fortsat at sætte både svensk og norsk musik i CD-afspilleren.

Bent Nørregaard mistede sin hustru efter 58 års ægteskab, men har også haft den store sorg at miste to af sine tre døtre i forbindelse med sygdom. Han fik også tre svigersønner og lige så vigtigt seks børnebørn og seks oldebørn.


Nørregade

- Når man er en gammel mand som mig, så bliver man altså glad ved at opleve, at Nørregaard - som er et gammel slægtsnavn fra Fyn, føres videre. En af mine børnebørn er netop blevet gift og det overraskede mig meget, at han brudgommen tog mit navn. Men det betyder noget, at mine børne- og oldebørn også hedder Nørregaard, forklarer den snart 90-årige Ikastbo.

Bent Nørregaard har altid været et troende menneske og dyrker i det omfang, det lader sig gøre, det kirkelige liv. Han kommer også jævnligt på Grønneparken, hvor hustruen boede i sine sidste år.

- Livet er en gave. Vi bestemmer ikke, at vi skal fødes, men heller ikke, hvornår det slutter, siger han med et smil på læben og viser rundt i boligen, hvor han dels sætter en ære i at klare sig selv og allerede er begyndt at forberede sig på, at der kommer gæster på den runde dag, der venter lige om hjørnet.


Ordet er ditMere Navne