Tip os log ind
Carsten Jensen og Christina Würts på den flotte træbro over søen og med Hjertet i baggrunden.
Foto: Steen Hebsgaard

Alle Hjertets kamre åbner sig

Hjertet er nu klar til brug - kig inden for og se og fornem det nye eksperimentelle forenings- og borgerhus
16. maj 2018, 14.39

IKAST Det er grænseoverskridende nyt og anderledes. Det er et vildt flot byggeri med masser af muligheder - og først og fremmest: Det er åbent for alle.

Borgere, foreninger, grupper, enkeltpersoner.

Og det er et eksperiment - som alle venter spændt på at se resultatet af.

Tag cyklen, bilen eller gå en tur ud til det, der er udmøntningen af Vision Vestergade-projektet, og step inden for - uden brug af nøgle. Der er åbent fra kl. 7 til 22.

Eller bare ophold dig uden for og oplev den sidste færdiggørelse af aktivitetsområderne.

Vi er taget med Hjertets inspektør, kulturkonsulent Carsten Jensen, og kommunens tovholder på projektet, udviklingskonsulent Christina Würts, inden for i et byggeprojekt, der vil være noget af det mest nyskabende, Ikast-Brande længe har set - og som da også har et tocifret millionbeløb fra Bestseller, fonde og kommunen bag sig.

Ud over Ungdommens Uddannelsesvejledning, som netop er flyttet ud, den internationale skole, som lejer sig ind i nogle lokaler i dagtimerne, og Dansk Blindesamfund, som starter socialøkonomisk produktion om kort tid, ja så indeholder Hjertet en række lokaler, en cafe, et thekøkken og funktioner, som er til rådighed for borgerne - uden nogen form for overvågning.


For alle - ikke kun foreninger og skoler

- Det er selvfølgelig noget, vi er spændt på, hvordan virker. Men det overordnede princip er, at Hjertet er åben for alle - ikke kun foreninger og skoler. Det er et åbent forenings- og borgerhus, hvor man ikke skal have ejerfornemmelse for et lokale, men være fælles om et spændende sted at være, og hvor der kan plejes og udvikles fællesskaber, siger Carsten Jensen, som er den person, man skal henvende sig til, hvis man vil booke lokale til en aktivitet.

Hjertet består ud over selve bygningen af et aktivitetsbånd rundt omkring med bl.a. skatebane, udefitness, beachvolley, multibane og cykelbane.

- Det er frit for alle. Kom og brug det sammen med familie og venner. Tag rulleskøjterne på, eller tag en pause under mountainbike-turen, lyder det fra de to Hjerte-folk, der tilføjer, at aktivitetsbåndet er endelig klar til ibrugtagning i starten af juni.

Indenfor kan man benytte streetsportshallen - med mindre den er booket. Eller man kan spørge om lov til at lege med, hvis andre har gang i den.


Børnefødselsdag i cafeen

Cafeen vil være udstyret med snack og kaffeautomat - og bliver måske senere bemandet - og der er thekøkken til fri afbenyttelse.

- Du kan tage din familie med og fejre børnefødseldagen her med medbragt kaffe og kage. Man må gerne bruge cafeen, men kan ikke være sikker på, at der er plads - eller at der kommer andre med samme formål, siger Christina Wurts.

- Men det er jo det, der er ideen med fællesskabstanken. Man skal komme hinanden ved her - og måske møde nye mennesker, siger Carsten Jensen.

Mange ting er ret nye i Hjertet, og netop i disse uger er møbler, teknik, udstyr på vej til at blive installeret og etableret. De to Hjerte-folk opfordrer derfor til tålmodighed - men også til nysgerrighed over for projektet, som skal indvies officielt i slutningen af august.


Nye fællesskaber

Man kan også til kommunale lejepriser fra 32 til 178 kroner per gang - alt afhængig af størrelsen - booke et lokale til jævnlig brug eller til engansprojekter.

Og bortset fra private fester er der meget vide rammer for, hvad der kan komme i huset.

- Det kan være foreninger, eller grupper af mere løs struktur. Vi er ligeså spændt på de muligheder, der dukker op, når vi åbner op. Hjertet er et fælles hus for alle, hvor tilfældige møder med andre kan skabe samhørighed og udvikle nye fællesskaber, siger Carsten Jensen.

Og hans kontaktinfo er: cahje@ikast-brande.dk

Brug det - hvis du vil vide mere.


Ordet er ditMere Ikast