Tip os log ind
Foto: Privatfoto

Alsang i Engesvang

Som optakt til 75-årsdagen for Befrielsen indbyder Engesvang Musikforening alle til at mødes en gang om måneden for at synge sammen
31. august 2019, 10.56

Kirke Alle i Engesvang skal synge sammen for at hylde fællesskabet, friheden og demokratiet. Første gang er søndag 1. september kl. 19 på torvet ved Jernbanegade, fortæller Joan Frost fra musikforeningen.

- Vi arbejder i en initiativgruppe på at lave en række arrangementer i forbindelse med 75 årsdagen for Danmarks befrielse efter anden verdenskrig. Et af arrangementerne er, at musikforeningen laver alsang en gang om måneden indtil befrielsesdagen 4. maj næste år, siger Joan Frost og fortsætter:

- 1. september 1940 samledes tusinder af danskere rundt om i landet for at synge danske sange sammen. Det gjorde de for at styrke sammenholdet og vise afstandtagen til den nazistiske besættelse. Og sådan blev der holdt alsangsstævner resten af besættelsestiden. Den tradition vil vi tage op, indtil vi fejrer jubilæet i maj næste år, siger Joan Frost.

Hun fortæller, at alsangsarrangementerne skal holdes en gang om måneden på forskellige steder i Engesvang. Der vil blive sunget både ældre fædrelandssange og nutidige danske sange. Hun opfordrer folk til selv at tage Højskolesangbogen med, men arrangørerne vil også skaffe sangbøger, man kan synge efter.

Alsangsarrangementerne foregår søndage aften. Stederne bliver forskellige, og de bekendtgøres fra gang til gang. De fleste bliver inden døre.

- Ideen til det her kommer fra et landsdækkende projekt, som Spil Dansk, Dansk Forfatterforening og Grundtvigskforum står bag. De har lavet et forslag til hvilke sange, man kan synge. Vi plukker noget i den liste, men vi finder måske selv på andre sange, siger Joan Frost.

Alsangsarrangementerne i Engesvang vil kulminere på befrielsesaftenen 4. maj. Da vil arrangementet foregå ved bredden af Bølling Sø. Der bliver arbejdet på, at der på samme aften vil blive afviklet alsang flere steder rundt om søen.

Initiativgruppen, der har udspring i Engesvang Musikforening og Kulturens Venner, arbejder desuden med flere andre arrangementer i begyndelsen af maj næste år. Blandt andet bliver der arbejdet på et teaterprojekt med en række dramatiske tableauer med udgangspunkt i beretninger fra folk i Engesvang, der kan huske ting fra besættelsestiden.

Engesvang Skole vil have en temauge, der kulminerer med alsangen ved Bølling Sø, og der er planlagt en koncert, hvor forskellige musikgrupper fra Engesvang skal spille musik under overskriften »Krig og fred«.


Ordet er ditMere Engesvang