Tip os log ind
50 mødte frem til Alsang i Engesvang.
Foto: Privatfoto

Alsang i Engesvang frem til næste år i maj

50 deltog i første arrangement med fællessang, der skal markere Befrielsen
04. september 2019, 09.46

ENGESVANG Omkring 50 mødte op, da der søndag aften var første alsang i Engesvang. Det foregik på torvet ved Jernbanegade i Engesvang, hvor Engesvang Musikforening stillede an med højskolesangbøger og en guitar til akkompagnement.

Ni sange blev det til på den halve time, der var sat af til arrangementet. Det var især høst- og efterårsange, der blev sunget, men også nyere sange af bandt andre Halfdan Rasmussen og Juliane Preisler, var blandt de sange, Joan Frost og Susanne Liengaard fra musikforeningen havde valgt.

Joan Frost var overmåde godt tilfreds med fremmødet.

- Dejligt at så mange bakker op om markeringen af Besættelsen og Befrielsen. Vi vil gøre opmærksom på det, der skete for så mange år siden. Fra musikforeningen vil vi gerne bakke op om spildansk-komiteens initiativ til at få alsang over hele landet ligesom under Besættelsen, siger Joan Frost.

Det var netop 1. september 1940, at man første gang over hele Danmark samledes for at synge fællessange sammen for at marker det danske folks sammenhold mod besættelsesmagten.

Det er meningen, at der nu skal være alsang i Engesvang hver måned indtil 4. maj næste år, som er 75 årsdagens for Befrielsen. Næste gang bliver søndag 6. oktober, og det bliver muligvis på Dværgbakken ved Bølling Sø.


Ordet er ditMere Engesvang