Tip os log ind
Samlingspunktet Hjertet i Ikast er et af mange gode eksempler på midtjysk driftighed, mener Annette Mosegaard (K), der er formand for Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget: - Vi kan se, at mange ting, der ikke burde kunne lade sig gøre, kan lade sig gøre her, siger hun. ?Drone
Foto: Tom Laursen

Altid gang i Ikast-Brande

Ikast-Brande Kommune har meget forskelligt at byde på
16. april 2019, 07.21

Ikast Hvis man vælger at bo i Ikast-Brande Kommune, vil man opleve en handlekraft, som gennemsyrer alt fra foreninger og frivillige til erhvervsliv og politik.

Her er ikke langt fra idé til handling. Der er heller ikke langt fra borgere til politikere.

Det er jysk, jordnært og jobskabende.

Her er så mange arbejdspladser, at pendlere strømmer ind fra andre dele af landet.

De pendlere kan med fordel træde lidt på bremsen og tage et kig på Ikast-Brandes mange andre positive sider, for her er andet end gode motorvejsforbindelser og billige byggegrunde.

- Jeg er selv en af dem, der har læst i Aarhus og flyttede tilbage til Midtjylland, fordi jeg savnede det, jeg kom fra, fortæller byrådspolitiker Annette Mosegaard (K), der er formand for Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget.

Hun beskriver sig selv som det gode eksempel på en, der har gjort sig grundige overvejelser om bopæl og som bevidst valgte fællesskabet i et driftigt område.

- Jeg konkluderede, at det vigtigste ikke var cafeerne, men det at man står sammen og vil gøre alt for at tingene sker. Det kunne man ikke mærke i storbyen. Der går man i ét med menneskemængden, og der føles langt til beslutningerne, fortæller hun.


Nye børnehaver og skoler

Det er ikke kun boligbyggeriet, der har fart på i Ikast-Brande.

Efter påske åbner en nybygget børnehave i Bording, et halvt års tid efter følger en ny daginstitution i Engesvang og i Brande arbejdes på at opføre en helt ny skole.

I andre af kommunens byer har skolerne gennemgået kraftige renoveringer og udbygninger.

Et nyt og moderne plejecenter til de ældste og svageste er lige åbnet.

Kulturelt ligger Ikast-Brande i et smørhul med kort afstand til søer og skove i Silkeborg, og kort afstand til messer, topsport og musikalske verdensstjerner i Jyske Bank Boxen.


Flyt hertil for børnenes skyld

Naturoplevelser findes i rigt omfang nær byerne i Ikast-Brande og med gennemtænkte netværk af gå-, cykle- og løberuter, kan man begynde sin motionstur inde midt i byerne og kort efter være alene med træer og fuglefløjt.

Tag en tur på heden og se lyngen blomstre. Få stresset af og tag genopladet tilbage på arbejde. Eller søg et nyt arbejde hos en af de mange lokale virksomheder, der udvider eller hos et af de firmaer, som rykker teltpælene op i øst og flytter til bedre forhold i Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

At modtage sådan en Danmarksmester-titel otte gange på de seneste ni år, kommer man ikke sovende til.

Bag succesen er et korps af skarpe og effektive kommunale medarbejdere.

Samt et byråd der tør handle, hvor andre kommuner gør selv en letbane til en svær opgave.

Det betyder, at der altid er gang i den i Ikast-Brande Kommune, og at ambitionsniveauet er højt, mener udvalgsformanden.

- Vi kan se det med Sportscampus, Bestseller og Hjertet. Vi kan se, at mange ting, der ikke burde kunne lade sig gøre, kan lade sig gøre her. Så må man som pendler spørge sig selv: »Skal jeg og mine børn ikke også være en del af den måde at være på?«


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune