Tip os log ind
  • 1/: STS Biler i Ikast står for leverancen af de fem nye Toyota Yaris Hybrid-biler, som hjemmesygeplejen i Ikast skal kører i de næste fire år. Sygeplejerske Sanne Christensen og Flemming Madsen fra STS Biler er begge glade for leasingaftalen.
    Foto: Kim Krasuld
  • 1/: .

Automatgear til sygeplejerskerne

STS Biler leverer fem biler til hjemmesygeplejen i Ikast
06. juli 2016, 06.26

Ikast Efter fire år med franske biler, skal hjemmesygeplejerskerne i Ikast til at køre japansk.

Tirsdag holdt fem gange Toyota Yaris Hybrid i højrød lak parkeret på rad og række foran Frisenborgparken, hvor enheden i Ikast hører til.

De japanske biler afløser Citroen C3'ere, som har været brugt af sygeplejerskerne de seneste fire år.

Ligesom forgængerne er Toyota'erne leasede i fire år, og STS Biler i Ikast står for leveringen.


Kommer tavst trillende

Da avisens udsendte ankommer til Frisenborgparken, står et par af parkeringspladserne tomme. De ansatte ved hjemmesygeplejen er nemlig lige ude på de første kilometer i de nye kareter.

Da den første af de manglende vender tilbage, sker det ganske stille. Det er kun dækkenes sagte rullen på asfalten, man kan høre. Det er nemlig elmotoren, som driver bilen afsted.

- Det er en bil, som sparer meget på CO2'en, og den kører langt på literen, fortæller Flemming Madsen, koncernsalgschef hos STS Biler.

Det har også været en af årsagerne til, at valget faldt på netop Toyota'en, som blev valgt foran to andre bilmærker. Bilerne hos hjemmesygeplejen kører da også 25-30.000 kilometer om året per styk, så det er ikke helt uvæsentligt, at man kan komme langt på literen.

I og med at det er en hybrid, så er der også benzinmotor, så sygeplejerskerne skal ikke frygte, at de kører tør for strøm midt på vagten.


Ergonomi i højsædet

Økonomi og miljø har betydet meget for valget af bil, men den måske vigtigste faktor er ergonomi.

- Vi går ind og ud af bilerne helt op til 60 gange om dagen, så det betyder meget, hvordan bilen er rent ergonomisk, fortæller sygeplejerske Sanne Madsen, som også er arbejdsmiljørepræsentant i hjemmesygeplejen.

Hun har været med til at vælge Toyota Yaris Hybrid, som deres nye køretøj.

Sanne Madsen fortæller, at de nye biler har en stor døråbning, så det er nemt at komme ind og ud. Samtidig er dør let, hvilket også får plusser fra personalet.

Sygeplejerskerne kører mange kilometer hver dag, og bykørsel er en stor del af det. Derfor har man valgt udgaven med automatgear, så man undgår smerter i skulderen ved de mange gearskifter.

Automatgear er dog noget, de færreste danskere er vant til at køre med, så der skal lidt tilvænning til. Det kan nemlig blive nogle voldsomme opbremsninger, man er ude i, når man i sin søgen efter koblingen finder bremsen.


Ordet er dit