Tip os log ind
  • 1/: Udvekslingsstudent Albertina Logica fra Argentina er blandt de mange frivillige, der hjælper til. Her fordeler hun julegaver til de familier, der kommer for at modtage årets julehjælp i Midtjyllands Frikirke.
    Foto: Steen Hebsgaard
  • 1/: Brian Rostved fra Midtjyllands Frikirke sammen med Laila Kempel.
  • 1/: Esther Berthelsen står for dette års lille prædiken, hvor hun fortæller om Jesus som menneskets største og vigtigste gave..
  • 1/: Laila Kempel fra Ikast Avis og Anne Bente Volf fra AB Kommunikation har travlt med at sortere nogle af de mange gaver, der er kommet ind.

Avisens julehjælp uddelt til 45 familier

Så bliver det alligevel jul for omkring 45 udfordrede familier i Ikast og Omegn
23. december 2016, 08.30

julehjælp Udenfor falder nedbøren let, men der er ikke tale om den slags, som vi ynder så meget her op mod julen.

I stedet for store floffy snefnug er decembervejret bare en gang kedelig grå støvregn.

Men indenfor hersker julehygge for fuld udblæsning.

Duften af æbleskiverne fra køkkenet harmonerer perfekt til formålet, og rundt om på de julepyntede borde står der fristende julegodter samt saftevand og kaffe.

Et utal af juletravle mennesker vimser omkring, og indtrykket er almindelig trængsel og alarm i Midtjyllands Frikirke lokaler på Finlandsvej.

Der er så meget, der skal ses til. Man har nemlig inviteret masser af mennesker til den traditionelle sammenkomst, hvor den årlige julehjælp blev udleveret til udfordrede familier.


Julehygge

I år kommer den 45 familier til gode, der ud over julegaver også modtager ingredienser til en god julemiddag samt en julefrokost, så de kan holde jul næsten som resten af familien Danmark.

Så mens æbleskiverne bliver vendt, og de sidste gaver blev fordeles af de mange frivillige, begynder de første gæster at komme.

De 45 familier er delt op i fire hold, og så går det ellers slag i slag med julesalmer og en kort prædiken af Esther Berthelsen, der fortæller om Jesusbarnet som en gave til os mennesker.

- Her i julen er det måske tiden, hvor vi skal åbne vore hjerter og spørge Jesus, hvad han har af gaver til os, siger Esther Berthelsen blandt andet.

Forinden har Brian Rostved fra Midtjylland Frikirke budt velkommen, og redaktør Steen Hebsgaard fra Ikast Avis følger op.

- Det føles godt, at vi kan hjælpe lidt, hvor det er muligt. Vi kan som avis trykke på nogle knapper, men der er mange andre, der yder en stor frivillig indsats for at få det her til at lykkes, gør redaktøren opmærksom på og remser nogle af de mange bidragsydere op.


Mange hjælpere

Ud over Midtjyllands Frikirke og Ikast Avis er Anne Bente Volf fra AB Kommunikation også arrangør, men mange andre gode kræfter støtter op bag projektet.

Føtex har gennem året sat penge af i forbindelse med salget af frugter. Det er blevet til godt 11.700 kroner. Der er private donationer, byens forretninger har spædet til med julegaver, og Basen på Vestre Skole har solgt pebernødder. Hertil kommer eleverne fra IB på Ikast-Brande Gymnasium, der har været ude at købe gaver til børn samt Ikast Automobiler, der har udlånt en varebil til at transportere mad og gaver til Finlandsvej samt to personbiler, der er benyttet til at fragte familier, der havde vanskeligt ved selv at transportere mad og gaver.

Blandt gæsterne er en mor til fire, der netop er blevet skilt. Hun sidder med den yngste på godt to år på skødet, men skal også holde jul med de tre andre børn på henholdsvis 13, 18 og 20 år.

- Hjælpen her gør, at det alligevel bliver jul hjemme hos os, siger hun.

Ved et andet bord sidder en enlig mor til to. Det er anden gang, at familien her har søgt om julehjælp.

- Det ville ikke blive jul uden denne hjælp, erkender moderen.


Den spæde start

Det er ottende gang, at der uddeles julehjælp fra frikirken.

- Det hele startede med, at en kvinde kom op på redaktionen. Hun havde netop mistet sin mand ved en trafikulykke, og oven i den tragedie var der nu risiko for, at der heller ikke var penge til julen, fortæller Anne Bente Volf, AB Komminikation, der dergang var ansat på Ikast Avis.

- Vi skrev om historien, og det førte til en reaktion fra Midtjyllands Frikirke, der mente, at vi skulle gøre noget ved det, og det blev så til den her julehjælp, fortæller Anne Bente Volf.

Det hele startede naturligvis i det små, men den årlige julehjælp er med årene vokset til det nuværende niveau.

Det er et krav fra arrangørerne, at man julehygger en lille time sammen, inden selve uddelingen finder sted. Det gør man, så der ikke bare bliver tale om en ekspeditions-forretning, hvor ansøgerne bare kommer og henter gaver og julemad uden nogen form for samvær.


Se også side 21 og 31

Ordet er dit