Tip os log ind
Foto: Jacob Hove

Bakkehusets nye struktur godt fra start

Positiv fremgang i billetsalget og optimisme trods et år med underskud på driften
10. juni 2019, 11.24

Ikast Bakkehusets nye struktur med ny fælles ledelse sammen med Ikast Bio og status som selvejende institution er kommet godt fra start.

Det konstaterede formanden, Steen Hebsgaard, på generalforsamlingen forleden.

Omkring 90 medlemmer var mødt frem til årsmødet, der også bød på tapas og musikalsk underholdning.

- Vi er godt tilfredse med det tredje år som selvejende institution og ikke mindst med den nye ledelse med Bjarne Raabjerg og Mette Petrea, fortalte formanden i sin beretning. Han havde stor ros til ledelsen for at have tacklet de nye udfordringer i kulturhuset, og kunne også konstatere, at der er positiv fremgang i billetsalget.

Fra 1. september og til nu er der solgt over 2000 billetter svarende til knapt 400.000 i indtægter - og sammenlignet med tidligere år er det en markant fremgang.

Trods det gav 2018 et underskud på driften på 72.000 kroner.

Det skyldes dels omstruktureringen, dels overgang til eget IT, en stor reception for den afgående leder, en beskæring af tilskuddet fra Statens Kunstfond.

- Vi har penge på kistebunden, så der er ingen grund til uro. Og vi arbejder målrettet dels med at finde de rette arrangementer, der både lever op til kvalitetskravene og også kan sælge billetter, dels med konstant at have øje for at spare på driften de steder, vi kan, sagde Steen Hebsgaard.


Et godt samarbejde

Formanden fremhævede en række nye tiltag i huset, blandt andet et samarbejde mellem bestyrelserne i Ikast Bio og Bakkehuset, ligesom man også er begyndt løbende at offentliggøre de koncerter, der tegnes kontrakt på til efteråret. Det har vist sig at give god aktivitet på de sociale medier og sælger billetter i god tid.

Der blev på mødet derfor løftet sløret for næste efterårs program, som blandt andet byder på koncerter med Søs Fenger og Zididada.

Og så understregede formanden, at man allerede nu lægger hovederne i blød for at finde en god måde at fejre Bakkehusets 25-årsjubilæum i maj måned næste år.

Knud Erik Christensen blev genvalgt til bestyrelsen, mens Bitten Olesen valgte at træde ud efter flere års arbejde i bestyrelsen. I stedet for hende nyvalgtes en ung repræsentant, Kristoffer Knudsen.

Lis Sørensen, der gennem mange år har været frivillig, blev valgt som suppleant til bestyrelsen.


Ordet er ditMere Ikast