Tip os log ind

Barn og ung i Ikast

21. oktober 2018, 14.06

IKAST Tiden går, og mange ting ender i glemmebogen, hvis de ikke skrives ned. Derfor er det vigtigt en gang imellem at få samlet erindringer sammen, som kan belyse det lokalsamfund, vi alle er en del af. Det er relevant at få beskrevet træk ved forskellige årtier, men også træk ved de forskellige sociale, religiøse og politiske baggrunde, forskellige Ikastborgere er vokset op i.

Derfor indbød Ikast Slægts- og Lokalhistoriske Forening i februar til et møde med kvinder og mænd, der er født og opvokset i Ikast. På dette møde var der indlæg fra formanden, Erik Hansen, som gav gode råd til, hvordan man kan gribe emnet om erindringer an.

Foreningens tanke bag initiativet er, at der skal samles en række erindringer helst fra forskellige aldersgrupper og gerne med forskellig social baggrund.

Til det indledende møde deltog 15-20 interesserede, som blev sendt hjem med den opgave at gå i gang med at skrive.

Der afholdes nu et statusmøde for denne gruppe, men også for andre, der er interesseret. Alle er velkomne - det hele er uforpligtende og uformelt. Der kan henvises til foreningens hjemmeside for praktiske råd. Se ikasthistorie.dk.

Oprindeligt var mødet planlagt til tirsdag 23. oktober, men er nu rykket til onsdag 24. oktober på Ikast bibliotek.

Det videre perspektiv i det interessante projekt kunne være en udgivelse, som kunne fortælle om livet for børn og unge i Ikast fra 1920'erne og fremover, en periode, hvor Ikast har gennemgået en markant udvikling.

I forbindelse med arrangementet vil der også være åbent på arkivet.


Ordet er ditMere Ikast