Tip os log ind
Kim Jespersen, (th) og Niels Otto Mortensen fra Genega har overtaget Martha Gadebergs bedemandsforretning på Vestergade i Ikast, hvorfra der også fremadrettet vil blive drevet forretning. ?
Foto: Laila Kempel

Bedemandsforretningen bliver på lokale hænder

Martha Gadebergs virksomhed er overtaget af Genega med lokale Kim Jespersen i front
03. juli 2019, 19.15

Ikast Det bliver den midtjyske bedemandsforretning Genega, der overtager afdøde bedemand Marhas Gadebergs forretning på Vestergade i Ikast.

Med den lokale bedemand Kim Jespersen i front er det fortsat meget lokale mennesker, der står bag virksomheden, der har rødder helt tilbage til 1977, hvor Martha Gadebergs forældre, Elna og Carl M. Gadeberg, overtog forretningen af tømrermester William Larsen.

Martha Gadeberg overtog selv forretningen fra sine forældre i 1990 og var en ildsjæl i branchen, der også hædrede hende og gjorde hende til æresmedlem, kort inden hun døde efter flere år med sygdom.

- Vi har i mange år haft et rigtig godt kollegialt sammenhold, og har også talt om, at vi med tiden skulle overtage hendes forretning. Faktisk indledte vi dialogen, allerede da hun blev ramt af sygdom for et par år siden, men da var Martha slet ikke klar, siger Niels Otto Mortensen med en tydelig respekt for sin nu afdøde kollega.


I tæt dialog

- Genega og Martha Gadeberg har været i tæt og tillidsfuld dialog omkring overtagelsen, og vi er meget beærede over, at Martha Gadeberg valgte os til at varetage fremtidige forhold i hendes familievirksomhed, siger Niels Otto Mortensen.

For ham og den daglige leder i Ikast Kim Jespersen bliver den fornemste opgave nu at udføre og varetage begravelsesopgaver på samme fine og omsorgsfulde vis som hidtil.

- Vi har sammen med Martha Gadebergs familie fået de sidste ting på plads. Vi vil fortsat have kontor i villaen på Vestergade og bevarer indtil videre også vores kontor på Strøget i Ikast ved Sieferts Plads. Men det er klart, at vi på sigt ikke skal have to kontorer, siger både Kim Jespersen og Niels Otto Mortensen.


Det bliver i familien

Niels Otto Mortensen er ud af en familie, der i flere generationer tilbage har været bedemænd. På samme måde har Kim Jespersen også en far, der tidligere har været bedemand.

Han har selv været fuldtids i branchen i de seneste 10 år.

- Vi håber, at vi kan overtage den tillid og opbakning, som Martha Gadeberg havde i lokalsamfundet. Vi delte i alt fald samme grundholdninger til, hvordan man tackler livets afslutning og tænkte meget ens, siger Kim Jespersen, der som en rigtig bedemand altid har sin telefon på sig. En bedemand kan træffes døgnet rundt og er i dag en vigtig samarbejdspartner, når familien mister et kært medlem.


Ordet er ditMere Erhverv