Tip os log ind
Den bedrageridømte stifter af Genan, Bent A. Nielsen fra Ikast er dømt for svig og bedrageri for samlet set en halv milliard kroner.
Foto: Preben Madsen/ritzau Scanpix

Bent A. Nielsen har anket byrettens afgørelse til frifindelse

76-årige Bent A. Nielsen blev ved Retten i Viborg idømt seks års fængsel
18. april 2019, 13.49

Ikast Som beskrevet i Ikast Avis i sidste uge blev dækkongen Bent A. Nielsen ved Retten i Viborg idømt seks års fængsel i sag om mandatsvig og bedrageri for 493 millioner kroner.

En medtiltalt revisor, Bjarne Nielsen, blev idømmet tre års fængsel.

76-årige Bent A. Nielsen, der bor i Ikast, og Bjarne Nielsen ankede sagen på stedet til frifindelse ved Vestre Landsret.

I en pressemeddelelse fra Werlauff Advokatfirma i Herning står der, at man finder sagens afgørelse betænkelig.

Dommen er besynderlig, siger de to dømtes forsvarere, advokaterne Jakob Lund Poulsen og Erik Werlauff.

- Vores klienter blev dømt for ikke at have overholdt Bent A. Nielsens aftaler med PKA som medinvestor i Genan, og sine aftaler med en række banker som långivere", siger forsvarsadvokat Jakob Lund Poulsen. Han fortsætter:

- Men der var ikke enighed om, hvad der præcist var lovet over for PKA og bankerne, og derfor er det efter forsvarets opfattelse skudt ved siden af, når domsmandsretten vil drage strafferetlige konsekvenser af denne uenighed

Forsvarsadvokat Erik Werlauff tilføjer:

- Min klient, revisoren, har alene afgivet en standardiseret erklæring til brug for bankernes kreditgivning. Det forekommer meget betænkeligt at indlæse noget mere i erklæringen, end hvad der står i den, og derefter ville sende min klient i fængsel ud fra en sådan problematisk fortolkning.

Advokaterne er enige om, at hvis dommen ikke bliver ændret af landsretten, åbner det for nogle meget ubehagelige perspektiver.

- Hvis en investor eller en bank er uenig med virksomhedens ejer om, hvad der blev aftalt, vil man normalt gå gennem en civil retssag eller voldgift for at løse dette, siger advokat Erik Werlauff.


Ordet er ditMere Erhverv