Tip os log ind
Kasper Pauli Pedersen

EU

Bevar retsforbeholdet - Stem nej til mere EU!

30. november 2015, 11.31

Læserbrev Jeg er helt med på, at det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad der er op og ned i diskussionen om retsforbeholdet. Grundlæggende handler denne afstemning, som så mange andre, når det kommer til spørgsmål vedrørende EU om, hvorvidt man mener den afgørende indflydelse skal placeres i Bruxelles, på overstatsligt niveau, eller om den skal placeres hos den danske befolkning og i Folketinget.

Jeg er i forhold til dette spørgsmål slet ikke i tvivl om, hvad jeg finder mest demokratisk - også i spørgsmålet om retsforbeholdet. Her går jeg ind for Danmarks suverænitet, og at det er danskerne, der skal have den afgørende indflydelse på egen skæbne. Når det kommer til retspolitikken stemmer jeg derfor selvfølgelig nej, til at afskaffe dele af retsforbeholdet den 3. december.

Bliver det et ja, skal man nemlig gøre sig klart, at vi reelt ikke ved, hvad den endelige pakke ender med, det er nemlig så »demokratisk« indrettet, at aftalen også indebærer. At aftalepartierne, altså Venstre, Socialdemokraterne, de Radikale, SF og de Konservative, fremover vil kunne vælge at tilslutte sig fremtidige retsakter, uden at danskerne får mulighed for at stemme om det.

Derfor er et klart og tydeligt NEJ til mere EU helt afgørende - stem for vores ret til selvbestemmelse, stem for demokratiet og stem for Danmarks suverænitet. Stem NEJ den 3. december.


Ordet er dit