Tip os log ind
Der er blevet lyttet til Ældrerådet, og det har været en fornøjelse at deltage i arbejdet med Bøgildlund, siger Ældrerådet formand Birgit Worm.
Foto: Jacob Hove

Bøgildlund indvies: Ældrerådet er glad for samarbejdet

Formanden for Ældrerådet glæder sig over det færdige resultat
13. april 2019, 16.19

Birgit Worm er formand for Ældrerådet i Ikast-Brande Kommune og har i forbindelse med planlægningen omkring opførelsen af Plejecenter Bøgildlund siddet med i byggeudvalget.

Hun har således på vegne af de ældre været med til at diskutere og præge udformningen af kommunens nyeste plejecenter.

Der er blevet diskuteret alt fra indretning af plejecentret, lysindfald i værelser og fællesarealer, havemiljø, indretning af fællesarealer, arbejdsmiljø og hvordan der skabes rammer, som tilgodeser både beboere med og uden demens.

Og der er blevet lyttet til Ældrerådet, siger Birgit Worm, der har været formand for Ældrerådet de seneste to år.

- Hovedopgaven var at skabe de bedste rammer for de ældre, og det har været en fornøjelse at deltage i det arbejde. Der er blevet lyttet til både meninger og erfaringer, siger hun om processen.


Arbejdsmiljø

Det har ikke kun handlet om at skabe de bedste rammer for beboerne. Ældrerådet har også pointeret vigtigheden af at indtænke redskaber, der letter arbejdet for personalet på Bøgildlund.

- Jeg glæder mig over, at der er loftshejse, og at arbejdsmiljøet generelt er tænkt ind. Mange af hjælpemidlerne kræver meget plads, og vores kommune har blik for lettilgængelige hjælpemidler. Vi er dybt imponeret over, hvad der findes af muligheder i Ikast-Brande Kommune, siger Birgit Worm og fortæller blandt andet om en iklædningsstol, hun har set.


Udenomsarealerne

Birgit Worm er også rigtig godt tilfreds med arealerne uden for Bøgildlund.

- Her er meget mere plads, end beboerne har været vant til. Pladsen kan både udnyttes af de ældre til motion, men der er også mulighed for, at man kan få ro. Når det er helt færdigt, bliver det som en landsby. Beboerne har direkte adgang ud i det fri, og det at komme ud og få luft betyder mere, end vi tænkte på tidligere. Faktisk er det en del af vores værdighedspolitik, at beboerne kan færdes frit, men stadig er i trygge rammer.

Det har også været vigtigt at få lavet et byggeri, som indbyder til at man gør noget sammen. Derfor går man fra beboernes lejligheder ud i store, lyse fællesrum, hvor der er plads til det sociale, men også til at være sig selv.


Ordet er ditMere Ikast