Tip os log ind
Lokalleder Lisa Knudsen

Bøgildlund er fyldt op

Beboerne er flyttet ind på det nye plejecenter på Bøgildvej
28. marts 2019, 16.41

Ikast Forrige onsdag flyttede beboerne ind på det nye Plejecenter Bøgildlund på Bøgildvej i Ikast.

Beboerne kommer fra Frisenborgparken og mange af dem har demens. Blandt andet derfor har personalet og ledelsen brugt lang tid på at overveje, hvordan flytningen kunne foregå på bedst mulig måde, så det ikke påvirkede beboerne for meget.

Der er plads til 24 beboere på Bøgildlund, og de flyttede alle sammen ind forrige onsdag. Det fortæller lokalleder Lisa Knudsen.

- Vi startede klokken otte om morgenen og var færdige 18.30. Vi havde et flyttefirma til at pakke tingene, men vi havde også bedt pårørende om hjælp, og de beboere, som ikke har pårørende, fik hjælp af frivillige og personalet. Vi har virkelig brugt vores netværk i forbindelse med flytningen, siger Lisa Knudsen, der fortæller, at beboerne blev samlet i dagcenteret, mens flyttefolkene var i gang.

- Der har været et stort planlægningsarbejde i gang inden, hvor vi har sørget for, at beboerne ikke skulle være midt i flytterodet. Dem, som vi vidste, ikke kunne klare det, blev flyttet sidst. Det hele gik over al forventning, siger Lisa Knudsen.


Nye rammer

Da flytningen var overstået, blev der spist pizza. Dog var der også bestilt almindelig mad til beboerne i tilfælde af, at pizza ikke lige var sagen.

- Der var en god stemning om aftenen.

Første spadestik til Bøgildlund blev taget i november 2017.

Bøgildlund er formet som en sløjfe, så beboerne trygt kan færdes rundt og nemt finde tilbage igen.

Ifølge Lisa Knudsen er flere beboere ikke helt klar over, at de rent faktisk er flyttet.

- Nogle tror bare, at Frisenborg er blevet moderniseret på rigtig kort tid, siger Lisa Knudsen, der fortæller, at der for personalet er meget at vænne sig til.

- Det er større, og der er mange nye arbejdsgange og et nyt hus med meget ny teknik.

Som noget nyt skal der nu vaskes tøj i beboernes lejlighed i stedet for på vaskeri.

- Det at skulle håndtere vasketøj er nyt for personalet, men det er en del af tankengangen bag byggeriet, at mere foregår i beboernes eget hjem.


Ordet er ditMere Ikast