Tip os log ind
  • 1/: Flemming Henningsen har siden han var barn samlet på tændstikæsker og gamle etiketter.
    Foto: Privat
  • 1/: Engang var tændstikæsker lavet af træ og etiketterne blev pillet af og blev en del af en samling.
    Foto: Privat

Biblioteket er på stikkerne med ny udstilling

Flemming Henningsen fra Lemvig viser en del af sin store samling på Ikast bibliotek
23. januar 2019, 14.38

UDSTILLING Ikast Bibliotek har i den kommende tid en udstilling med Flemming Henningsen fra Lemvig, der viser en del af sin store samling af tændstiketiketter og tændstikæsker.

Som de fleste andre børn i 1960'erne samlede Flemming Henningsen på mange forskellige ting, men interessen samlede sig dog hurtigt om tændstiketiketter - dengang var tændstikæskerne af træ med en etiket påsat og man samlede kun på etiketterne.

Det var de mange serier med blandt andet mænd i uniformer, bygninger, indianere og krigsskibe, der grundlagde starten på samlingen. Og så var der selvfølgelig også Tordenskjold, hvoraf den ældste i samlingen er fra 1865-1877.


Byttevenner

Men mest spændende var det dog at få nogle fra udlandet. Så når Flemming var med familien på camping, gik han rundt til de udenlandske campister og spurgte, om de havde nogle tændstikæsker, de ville bytte til en helt ny fra Danmark. Det ville de fleste og på denne måde fandt Flemming også den første bytteven fra udlandet, som var en dreng fra Norge, der også samlede på tændstikæsker.

Siden er der kommet mange flere byttevenner til, blandt andet gennem samlerforeningen Skandia og også hjemmesiden www.phillumeny.dk har givet kontakt til mange samlere fra hele verden.

Udstillingen kan ses på biblioteket frem til 2. februar.


Ordet er ditMere Kultur