Tip os log ind
Den kinesiske delegation fotograferet sammen med deres danske værter i forbindelse med besøget på BioMars fabrik i Brande.
Foto: Biomar

BioMar indtager Kina

29. juni 2019, 13.35

Brande BioMar og en kinesisk delegation under ledelse af Yan Jinhai, viceguvernøren for regeringen af den kinesiske provins Qinghai, mødtes forleden på BioMars fabrik i Brande for at overvære underskrivelse af en samarbejdsaftale mellem BioMar og Kinas største ørredopdræt, Minze Long Yang Xia.

Samarbejdet omfatter levering af højtydende fiskefoder, der nedsætter miljøaftrykket med næsten det halve sammenlignet med lokalt produceret kinesisk foder.

De seneste to år har BioMars BioFarm-teams in Kina og Danmark haft et tæt samarbejde med Long Yang Xia omkring foderforsøg til vurdering af den påvirkning, som vand og fisk udsættes for i hverdagen. Man fandt frem til den ideelle foderløsning, som tager højde for, hvor godt foderet leverer tilvækst og fiskevelfærd og samtidigt begrænser udledningen af kvælstof og fosfor til det lokale vandmiljø.

- BioMar har vidtrækkende viden om, hvordan vi kan dække de ernæringsmæssige behov hos ørreder. Endvidere er de råvarer, som indgår i foderet, nøje udvalgt med henblik på deres bæredygtighedsprofil. Herved er vi kommet frem til en optimal fodersammensætning og fodringsstrategi. Ved hjælp af de lokalt gennemførte foderforsøg blev det muligt at påvise, at foderet samlet set leverer en bedre ydelse, sagde Carlos Diaz, CEO i BioMar Group, i forbindelse med besøget.

For at nedsætte miljøaftrykket fra et fiskeopdræt er det af afgørende betydning, at der udvikles foderrecepter med lavt aftryk. Det gøres ved at variere ingredienserne.


Nye retningslinjer

Den kinesiske regering er ved at implementere nye retningslinjer for grøn udvikling af akvakulturen i Kina.

- Man må ikke undervurdere, hvor meget det betyder for miljøet, at der værnes om økosystemerne. Minze Long Yang Xia reducerer i høj grad miljøaftrykket fra deres opdræt og er derved et forbillede på det kinesiske marked. De gør det med et foder, som BioMar har udviklet - et foder, der både leverer god tilvækst og i samme ombæring er udviklet til at tage det lokale økosystem med i betragtning, sagde Carlos Diaz.


Ordet er ditMere Erhverv