Tip os log ind
Chefen for Vores Ikast Jan Birk Knudsen kan tage en stor del af æren for, at Vores Ikast har vokset sig til et fælles talerør for Ikast. ?
Foto: Steen Hebsgaard.

Blomster til en arbejdsbi

Månedens buket går til chefen for Vores Ikast
26. september 2018, 10.59

buket - Nej helt ærligt, hvad er nu det. Jeg er helt overvældet.

Det var en overrasket Jan Birk Knudsen, der blev den glade og overraskede modtager af denne måneds buket.

Den får han for sit utrættelige virke som chef for Vores Ikast.

Vores Ikast blev skabt for godt fire år siden, og valget som chef for paraplyorganisationen faldt på den tidligere butikschef for Expert/Punkt 1 i Ikast.

Jan Birk Knudsen blev valgt i et ansøgerfelt på otte, og det var det helt rigtige valg.

I hvert fald er det lykkedes ham at gøre Vores Ikast til et talrigt og slagkraftigt talerør for detailhandlen og foreningslivet i Ikast.

Når man ikke finder ham på sit lille kontor i IB-Gruppens lokaler på Strøget, så har han travlt med at besøge medlemmer, stå i spidsen for diverse arrangementer eller tale Ikast sag både her og der.

Det er primært Jan Birk Knudsens fortjeneste, at Vores Ikast i dag tæller 263 medlemmer fordelt på virksomheder, forretninger, foreninger, kulturelle institutioner samt alt det løse.

Chefen for Vores Ikast følger levende og engageret med i den løbende debat omkring Ikast og omegn, og han kaster sig gerne ud i utraditionelle løsning, når det handler om at »sælge« Ikast endnu bedre.

Jan Birk Knudsen stammer fra Christianshede og har gået i skole i Bording.

Den 53-årige buketmodtager er uddannet radiomekaniker og har været ansat i forskellige radioforretninger, ligesom han har lavet lokalradio i både Herning og Ikast.

Siden 1989 har han boet i Ikast. Han er gift med Susanne, og parret har to voksne børn Rikke og Rasmus.

Som chef for Vores Ikast skal man være lidt af en blæksprutte, og den evne besidder Jan Birk Knudsen til fulde. Han er imødekommende og veltalende og forstår samtidig at argumentere for sine synspunkter på en konstruktiv facon.

Det ene øjeblik finder man ham i et møde med et medlem af byrådet, for i det næste at være med til at stille boder op i Strøgcentret. En arbejdsuge på de 37 timer hører til sjældenhederne.

Jan Birk Knudsen tiltrådte 1. november 2014 omkring et halvt år efter etableringen af Vores Ikast.

Der var fra starten 88 medlemmer i paraplyorganisationen. Antallet af medlemmer er altså siden tredoblet.


Ordet er ditMere Ikast