Tip os log ind
  • 1/: Hustruen Lone hjælper julemanden af med skægget. Det er ovre for denne jul, men Danny Wisholm er klar til at tage endnu en tørn som julemand i Ikast til december.
    Foto: Flemming Thulstrup
  • 1/: Månedens buket gik til julemanden alias Danny Wisholm.
    Foto: Flemming Thulstrup

Blomster til julemanden

Månedens buket går fortjent til Danny Wisholm, der kan lægge kostume og skæg på hylden for denne jul
02. januar 2019, 11.19

buket Som alle artige børn jo ved, så er det jo julemanden, der kommer med alle gaverne.

Men det er nok de færreste, der tænker på gaver til julemanden, men det satte Ikast Avis sig for og leverede en velfortjent Månedens Buket til julemanden alias Danny Wisholm.

Efter en hektisk december, hvor han og familien - hustruen Lone og datteren Julia - har mødt masser af børn samt deres forældre i blandt andet Strøgcentret i Ikast. I Danny Wisholm har Ikast sig en af de ypperste julemænd i kongeriget.

Til daglig holder julemanden og familien til på Over Isen gamle skole, der er sat i stand i dyb respekt for det oprindelige byggeri.

Over Isen er vel det sted i landet, der kommer nærmest Grønland, hvad angår temperaturer. I hvert fald er det her, man som regel måler de laveste temperaturer i Danmark.

Ud over Danny Wisholm og hustruen tæller familien børnene Julia og Oliver på henholdsvis 23 og 19 år.


Sølvbryllupspar

Julemanden og konen kan senere på året fejre sølvbryllup, og de har netop passeret 30 års kærestedagen, der blev markeret med 30 røde roser til fruen.

Ellers er der ikke tale om en helt normal familie.

Gøgleri og trylleri er en del af familiens DNA.

- Jeg begyndte at trylle som helt lille dreng, og som 6-årig tjente jeg 50 kroner for et show. Det var rigtigt mange penge, som jeg brugte på en Actionman, fortæller 51-årige Danny Wisholm, der som 13-årige også deltog i en slags talentkonkurrence hos Jytte Dreyer og DR.

Det med trylleriet har holdt ved, og han optræder mange gange om året, ofte i selskab med sønnen Oliver.

- Min far mente dog, at det var vigtigt med en rigtigt arbejde, så der var noget at falde tilbage på. Det betød, at jeg kom i lære som bager, fortæller Danny Wisholm, der fik svendebrev som fuldbefaren i bagerens dårlige øje. Han virkede dog kun som bager et enkelt år, inden har slap dejen og begyndte at leve som julemand, tryllekunstner og gøgler.

Det gjorde han så i en lang periode, men i dag har han tillige enmandsfirmaet Wisholm Data.

- Det passer perfekt. Jeg kan arbejde med firmaet, så det passer ind i kalenderen. Der er ingen faste arbejdstider, siger Danny Wisholm.


Bevar magien

Han er dog indbegrebet af en rigtig julemand og er da også medlem af Dansk Julemandslaug.

- Desværre har det knebet lidt med at få tid til at deltage i det årlige julemandstræf, men jeg holder mig da orienteret om udviklingen, siger den lokale julemand, der røber lidt af hemmeligheden ved at være en god julemand.

- Det handler om at brænde for det og lade børnene komme til dig og tage dem og magien alvorlig. En stor julemand kan godt virke lidt skræmmende. Derfor gælder det om at sætte sig godt tilrette i julemandens stol, så man kommer på niveau med børnene og så lytte til dem, siger Danny Wisholm.

Og det forstår han om nogen, og hvis julemanen virker lidt for voldsom, så er der jo julemandens kone eller datter, som de kan henvende sig til.

Det at være julemand har Danny Wisholm ikke fra fremmede. Således lykkedes det ham at overtale faderen, skræddermester Anton Wisholm fra Vildbjerg, at klæde sig ud som julemand, da herningCentret var ganske ungt.


Ordet er ditMere Ikast