Tip os log ind
Steen Clausen fylder 15. juli 60 år - og fejrer det sammen med sit firma Glas og Rammers 15 års jubilæum med en reception på Hotel Medi i morgen - 6. juli på Hotel Medi i Ikast
Foto: Laila Kempel

Åbner vinduet for rund fødselsdag

Glarmester Steen Clausen fylder 15. juli 60 år - og fejrer 15 år i firmaet Glas og Rammer
05. juli 2018, 11.35

60ÅR Søndag den 15. juli fylder glarmester Steen Clausen, 60 år og samtidig er det 15 år siden, at han for alvor satte turbo på sit eget firma, Glas og Rammer, der siden har været inde i en forrygende udvikling.

Steen Clausen er født og opvokset i Ikast, hvor hans far Hans Jørgen Clausen i en hel menneskealder drev fotoforretning på Strøget.

Men det var ikke fotograf, den unge midtjyde ville være, så i 1978 blev han udlært glarmester hos A.S. Glas, hvor han arbejdede i 26 år afbrudt af et smut til Schweiz.

Steen vendte tilbage til Ikast, hvor han blev ansat som værkfører og siden sælger hos sin gamle arbejdsplads.

Men for 15 år siden bød muligheden sig for at blive selvstændig med firmaet Glas og Rammer, der siden har været i en forrygende udvikling.

Fra at have »store opgaver« til 50.000 kroner, så er det flere hundrede tusinde kroner, der er på spil når der tales store ordrer.

- Men vi arbejder jo med det hele. Også hvis private skal have skiftet vinduer eller hvis et firma har haft indbrud og skal have repareret en enkelt rude, fortæller Steen Clausen, mens han som tralvt håndværker er på vej til Herning.


Specialist

Glas og Rammer har også udviklet sig til at varetage en række specialopgaver, hvor glas er en del af indretningen.

- Vi er gode til at lave kontormiljøer med glasdøre og glasvægge, og så har vi de seneste år fået travlt med at montere solfilter på ruderne - specielt i år, hvor det har været rigtig varmt. Vi er i stand til at sænke temperaturen med fem-seks grader, fortæller Steen Clausen.

I fritiden tager han gerne en tur på sin mountainbike, men det er ved østkysten i Snaptun, at tiden for alvor bruges.

En 37 fods Birchwood motorbåd ligger og vugger i havnen og har i flere år været et yndet fristed for ham og hustruen Lotte.

Men familiens sommerhus, som Steen Clausen arvede fra sin far, er også blevet en del af weekend-syslerne.

- Det var ikke meningen vi også skulle have sommerhus - men det var jo min opvækst med det hus, der grundlagde min kærlighed for vandet. Det giver en ro at kunne stå op og skue ud over vandet, forklarer han.

Planer er i øvrigt også - hvis vejret tillader det - at sejle Sjælland rundt. For udover skiferie et par gange om året, så er det i Danmark, at han ynder at bruge sin fritid.

Selvom det går godt i Glas og Rammer, så vil en 60 års fødselsdag betyde, at man har gjort sig nogle overvejelser om fremtiden.


Fremtid

Og for Steen Clausen er der en klar plan, som på trods af den positive ordretilgang i firmaet, at drosle ned og gerne sælge indenfor en fire-årig periode.

- Vi har travlt og klokken kan jo nemlig blive otte inden vi når hjem om aftenen, så derfor er der jo ikke meget fritid i hverdagene, siger fødselslaren.

Steen Clausen har to voksne døtre i henholdvis Århus og Ålborg og en bonussøn i København.

Jubilæet og fødselsdagen markeres med reception på Hotel Medi i morgen fredag den 6. juli.


Ordet er ditMere Navne