Tip os log ind
  • 1/: Evald Asp Sørensen (t.v.) på en af de nyanlagte stier i Bording
    Foto: Sune Nordby
  • 1/: Evald Asp: - Nu kan vi igen være stolt af vores by.
  • 1/:

Bording skyder brystet frem

Almindelig stolthed over resultatet af byfornyelsen
28. september 2016, 15.52

byfornyelse - Mennesker har en tendens til at komme med deres bekymringer og mindre tilbøjelighed til at give udtryk for deres glæde. Det har man også mærket i forbindelse med dette projekt.

Formanden for Lokalrådet i Bording Evald Asp gør med disse ord status over den forvandling, som Bording gennem de seneste par år har gennemlevet.

Selv er han godt tilfreds med langt de fleste elementer af byfornyelsen, der efter hans mening har givet Bording et gevaldigt løft som by.

- Det var en kedelig og nedslidt by. Med de fem nye hovedelementer er rammerne skabt. Nu er der så op til os som borgere at fylde dem ud, mener formanden for Lokalrådet.

Evald Asp har været med hele vejen.

Han sad som formand i den socialdemokratiske byrådsgruppe, da man vedtog at afsætte penge til byudvikling til Bording.

Siden forlod han byrådet, men blev så formand for Lokalrådet og har siden da deltaget i et hav af møder vedrørende forskønnelsen af sin hjemby.

Spørger man ham hvorfor, ligger svaret lige for.

- Jeg kan simpelthen ikke lade være med at blande mig, erkender den garvede politiker.

Samtidig erkender han også, at han trods sin hang til at blande sig ikke har gennemført de store ændringer i projektet.

- Det er vanskeligt, når byråd, arkitekt, Real Dania og et ministerium allerede har sagt god for de planer, der er fremlagt, erkender Evald Asp, der er en af de få, der har været med på rejsen fra de første spæde tanker til realiseringen af tanker og planer.


Tilfreds erhvervsliv

- Men hele processen har betydet et løft for byen. Bording havde udviklet sig til en noget kedelig by, men det er der nu ændret på. Det er nu op til byens 2335 borgere at fylde rammerne ud. Jeg tror nok, at det har betydet, at man nu som borger kan skyde brystet lidt mere frem og være stolt af sin by, siger Evald Asp.

Også i Bording Erhvervsforening klapper man begejstret i hænderne.

- Det er blevet et rigtigt flot resultat, der har løftet Bording. Byen var før trist og gammeldags, men nu er der sket spændende nye ting, siger Lars Lausten fra XL-Byg, der sidder i Erhvervsforeningens bestyrelse.

Han er overvejende positiv over de nye tiltag i byen, også Væksthuset, som Erhvervsforeningen ellers tidligere har været lidt forbeholden overfor.

- Det var først og fremmest på baggrund af driften, men nu er der jo sprunget nogle frivillige til, så den sag skulle være klaret. Naturligvis er der altid del-elementer ved så stort et projekt, som man kunne ønske sig anderledes, men det ville da også være mærkeligt andet, siger Lars Lausten.


Ordet er dit