Tip os log ind
Diamantbrudeparret Else og Sigurd Pedersen i lejligheden i Bording, hvor de har boet de sidste ti år foto Laila Kempel

Bording var kun for en kort periode

Men en jobannonce fik alligevel Else og Sigurd Pedersen til at bosætte sig i byen
09. november 2016, 06.53

DIAMANTBRYLLUP I morgen torsdag den 10. november er det 60 år siden, at det unge par, Else og Sigurd gav hinanden deres ja. Et møde på friluftsområdet Skovbakken i Kjellerup havde sendt amorinerne afsted, og selv om Else allerede - efter et år i huset- havde konkluderet, at Bording var et alt for kedeligt sted at bo, så blev det alligevel her, at de to nygifte bosatte sig og stiftede familie.

I første omgang kun for en begrænset periode, fordi det var her, der var arbejde. Men i dag nok med en erkendelse, at de næppe flytter derfra.

Sigurd havde sat en annonce i avisen om, at han søgte arbejde. Der kom ikke mange henvendelser, men Marinus Pedersen i Bording Kirkeby kunne godt bruge en ekstra mand.

Så derfor gik turen til Kirkebyen, hvor de byggede sig et hus, hvor seks børn voksede op, og Sigurd havde sit faste job, indtil han for 24 år siden gik på efterløn.

Vi havde det godt - specielt i huset på Skyggevej, hvor børnene havde masser af legekammerater.

Marinus virksomhed voksede og opslugte hele parrets hus - og de bosatte sig derfor på Klochsvej indtil de for ti år siden flyttede til Bording.

Parret, der i dag er henholdvis 78 og 84 år er vokset op med kirken og i forbindelse med, at datteren døde i vuggen, blev de for alvor troende og har siden været en del af de mange aktiviteter omkring Bording Kirke - og missionshuset. Sigurd har i flere omgange også siddet i menighedsrådet.

- Vores yngste datter havde en svær start på livet, og vi fik også at vide, at vi ikke måtte forvente, at hun overlevede, siger Else, der nægtede at tro på de dystre meldinger og i stedet bad Gud om hjælp. Hun er i dag 48 år, mens den ældste søn netop er fyldt 60 år

Da børnene var små, havde Else rigeligt at se til med at passe hus og hjem, men da børnene blev større fik hun arbejde i tekstilindustrien. Først som hjemmesyerske og siden hos HF Sport i Ikast.

- Vi har haft nogle dramatiske oplevelser i vores liv og tager en dag af gangen. Vi lever som om hver dag er den sidste, siger de og føler sig lykkeligt over et liv med Gud.

Parret har ikke problemer med at få tiden til at gå, - for intelligente mennesker keder sig aldrig, tilføjer de og sender hinanden et smil, der vidner om, at kærligheden fortsat regerer i hjemmet.

- Ja faktisk holder jeg mere af ham i dag end for 60 år siden, siger Else og tager sin mand i hånden.

Parrets har ud over de seks børn også 16 børnebørn og syv oldebørn. Et barnebarn er gift med en kineser, mens andre børnebørn har bosat sig på både Grønland og i Kirkeness i Norge.

Ikke alle kan få det til at passe med et besøg i Bording den 10. november - men hovedparten af familien er med, når den store dag skal fejres - dog uden den traditionelle morgensang.


Ordet er dit