Tip os log ind
Ib Lauritsen (V) er med den 11 m/k store bestyrelse i Erhvervshus Midtjylland.
Foto: Henrik Ole Jensen

Borgmester med i ny bestyrelse

Bestyrelsen for Erhvervshus Midtjylland er udpeget
17. december 2018, 14.59

POLITIK Borgmester Ib Lauritsen (V) fra Ikast-Brande Kommune har fået sæde i bestyrelsen for det nye Erhvervshus Midtjylland, der etableres med hovedsæde i Aarhus og filialer i Herning og Horsens.

Bestyrelsen får til opgave at sikre en effektiv opgavevaretagelse, der møder virksomhedernes behov og tværkommunale prioriteringer for erhvervsudviklingen.

Formand for KKR Midtjylland, Torben Hansen, siger om det nye erhvervshus:

- Jeg glæder mig over, at vi har fået sammensat et stærkt hold til bestyrelsen for Erhvervshus Midtjylland. Nu skal bestyrelsen i arbejdstøjet, så de kan være med til at sikre, at Erhvervshuset kommer til at fungere efter hensigten, som et stærkt tværkommunalt kompetencecenter med specialiserede faglige kompetencer om virksomhedsdrift og -udvikling til gavn for de midtjyske virksomheder.

De 19 kommuner i KKR Midtjylland skal via KKR varetage en styrende rolle for erhvervshuset og udpege hovedparten af medlemmerne til erhvervshusets

bestyrelse. Næstformand for KKR Midtjylland, Steen Vindum, ser frem til samarbejdet med Erhvervshus Midtjylland:

- Jeg tror på, at vi gennem det gode Midtjyske samarbejde får et stærkt og sammenhængende system i Midtjylland, hvor kommunerne og erhvervshuset arbejder sammen, i et tæt og værdiskabende samarbejde. Et samarbejde som imødekommer virksomhederne på deres behov, og derved skaber udvikling og vækst i midtjyske virksomheder og medvirker til at skabe samfundsøkonomisk vækst og arbejdspladser i Midtjylland.

Der etableres i alt seks erhvervshuse i landet med særskilte bestyrelser og seks filialer som led i et nyt nationalt erhvervsfremmesystem, der skal træde i kraft den 1. januar 2019.

Erhvervshusene placeres i Aalborg, Aarhus, Odense, Haderslev, Sorø og København.

Filialerne placeres i Nykøbing Mors, Herning, Horsens, Hillerød, Vordingborg og Rønne.


Ordet er dit