Tip os log ind
Lene Møller Fløe er klar til at tage fat på opgaverne som Ikast-Brandes nye bosætningsguide.
Foto: Privat

Bosætningsguiden skal skaffe flere borgere til kommunen

10. januar 2019, 11.52

IKAST-BRANDE 2. januar 2019 tiltrådte Lene Møller Fløe, som den nye bosætningsguide i Ikast-Brande kommune.

Hun har en baggrund som cand.ling.merc., og er ansat i en tre-årig projektstilling som bosætningsguide i Ikast-Brande Kommune.

Byrådet vedtog i sommeren 2018, at kommunen - foruden at være Danmarks Erhvervskommune nummer et - i højere grad skal profilere sig som en attraktiv bopælskommune.

Flere borgere i kommunen hjælper virksomhederne til at få kvalificeret arbejdskraft, og medvirker til at skabe liv i hele kommunen.

Med ansættelsen af Lene Møller Fløe, er der nu banet vej for en proces, hvor mange aktører går sammen om opgaven.


Bredt sammensat udvalg

Frem mod sommeren 2019 fokuseres der på udarbejdelse af en bosætningsstrategi. Det kommer til at foregå i et bredt sammensat udvalg bestående af interesserede lokalpolitikere, repræsentanter fra virksomheder og ejendomsmæglere, repræsentanter fra byerne samt Vores Ikast og Brande City. Første møde ligger ultimo januar.

- Vi kommer til at arbejde med bosætning i et bredt perspektiv - det vil være emner så forskellige som branding, udbud af byggegrunde, rekruttering, modtagelse og fastholdelse af nye borgere, fortæller Annette Mosegaard, formand for Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget.

Bosætningsstrategien skal skabe retningen for arbejdet med at tiltrække nye borgere til kommunen.

- Det er en stor og spændende opgave, som ikke kan løses af én person alene. Jeg glæder mig derfor til at løfte opgaven i tæt samarbejde med en lang række aktører, heriblandt virksomheder, politikere og lokale ildsjæle fra de forskellige bysamfund, udtaler bosætningsguide Lene Møller Fløe.


Samler på gode historier

Bosætningsguiden kommer til at besøge kommunens virksomheder løbende og høre til deres og deres kommende medarbejderes behov. Bosætningsguiden skal hjælpe potentielle og nye tilflyttere, så de vælger Ikast-Brande Kommune og falder godt til her. Derfor er Lene også meget interesseret i at komme i dialog med borgere, der kunne tænke sig at være ambassadører for de enkelte lokalsamfund i kommunen. Gode historier og erfaringer skal indsamles.


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune