Tip os log ind
Det var her på Markedspladsen i Brande, at en udenlandsk chauffør blev anholdt, sigtet for spirituskørsel i en lastbil.
Foto: Flemming Thulstrup

Brandit stoppede sprit-bandit

Kritik af responstid, da beruset lastbilchauffør blev holdt tilbage i Brande
11. juli 2018, 13.57

brande Mandag eftermiddag blev en midaldrende lastbilchauffør, formentlig af polsk nationalitet, anholdt af politiet, sigtet for spirituskørsel.

Det skete på Markedspladsen i Brande ved Kartoffelmelsfabrikken, og i forbindelse med anholdelsen fandt politiet en næsten tømt flaske vodka i lastbilens førerkabine.

Alt gik efter bogen, skulle man synes, men vidner til hele episoden er langt fra imponeret over politiets indsats.

- Det hele begyndte med, at manden »sejlede ind« på pladsen i sin containerbil. Han havde dog glemt containeren og forlod atter stedet. Han skulle have læsset kartoffelmel. Der blev rettet henvendelse til politiet, der dog bare slog det hen, fortæller et vidne, der ønsker at være anonym.

Redaktionen er dog bekendt med vidnets identitet.

Lastbilchaufføren vendte tilbage, denne gang med container, men havde store problemer med at bakke ind til læsseporten.

- Det tog 20 minutter, og han kørte sidespejlene af, beretter vidnet.

Atter blev der ringet til politiet, der rådede vidnerne til at tage bilnøglerne fra den synligt berusede chauffør, hvilket man så gjorde.

Der skete først noget i sagen, da vidnet kontaktede en bekendt hos politiet i det nordjyske for at høre, hvad han skulle stille op.

Denne tog så affære, og en politipatrulje fra Herning rykkede ud og anholdt manden.


To timers ventetid

Der var på det tidspunkt gået henved to timer siden første kontakt til politiet.

- Det er ganske enkelt for dårligt. Vi ringede på 114, men det tager man åbenbart ikke alvorligt. Det kan da ikke passe, at man skal til at ringe på 112 i den slags tilfælde, indvender vidnet.

Fra politiets side forklarer man situationen med, at man fra starten tog henvendelsen fra Brande meget alvorligt, men at alle patruljer var optaget med andre opgaver.

Sagen på Markedspladsen blev på intet tidspunkt nedprioriteret, men det blev vurderet, at de igangværende politiopgaver kunne klares, inden man tog til Brande, hvor lastbilchaufføren jo var forhindret i at udgøre en aktuel fare på grund af konfiskationen af bilnøglerne.


Ordet er ditMere Brande