Tip os log ind
Jannie Pedersen har kun en uge tilbage i Matas-butikken i Ikast. Her har hun gennem de sidste 24 år været et kendt ansigt. Forude venter en uddannelse som fodplejer og livet som selvstændig på en klinik i Silkeborg.
Foto: Laila Kempel

Butikschef stopper efter 24 år

Butikschef Jannie Pedersen søger nye udfordringer og stopper på lørdag efter 24 år i butikken
28. august 2019, 14.45

Ikast Der er massere af nye ansigter på vej i den lokale Matas-butik i Ikast.

Personalet er ramt af lidt af et babyboom, da to af butikkens kendte ansigter Henriette Parum og Bettina Sørensen begge har valgt at få børn med få ugers mellemrum.

Det betyder, at de begge er gået på barsel, men også, at der er gensyn til den tidligere elev Cecilie Lillegaard Knudsen, der sammen med Tina Vedel Bach skal være barselsvikarer.

Men det holder ikke der.

Butikkens mangeårige bestyrer, der dels er udlært i butikken og gennem 24 år har været et kendt ansigt, Janni Pedersen, har valgt at søge nye udfordringer.

- Jeg synes, tiden er moden til det. Jeg er 42 år og tænker, at det er nu, der skal ske noget nyt, hvis jeg skal finde ud af, om jeg kan noget andet, siger hun og smiler det kendte smil, som kunderne gennem årene har mødt i butikken i Strøgcentret.

Allerede da hun var i praktik i 10. klasse, blev hun tilbudt en læreplads, der stod klar efter veloverstået Handelsskole-eksamen.

Og med en enkelt afstikker på et år til kollegaerne i Silkeborg, så har hun været tilknyttet Matas-forretningen i Ikast.

Men kun en uge mere, så er det slut.

Janni Pedersen går nemlig i gang med en uddannelse som lægeeksamineret fodplejer. En uddannelse som hun skal bruge de næste halvandet år på at gennemføre.

Efterfølgende vil hun gå i kompagniskab med Nivena Vils, der driver en fodklinik i Silkeborg sammen med Jannie Pedersens moster, der startede klinikken for 40 år siden.

- Jeg elsker kundekontakten, men trænger til, at der skal ske noget nyt, så dette er løsningen for mig. Jeg udfordrer mig selv, men bevarer kontakten med kunderne, siger Jannie Pedersen.

Hendes afløser er også fundet ligesom en ny elev Lærke Olesen er startet.

Derudover er der tilknyttet to hjælpepiger på deltid primært i weekenden.


Ordet er ditMere Erhverv