Tip os log ind
  • 1/: Ejendomsmægler Søren Merrild Kirkegaard viser her legepladsen i det nye atttraktive boligområde ved Remmebakken frem
  • 1/:
  • 1/:

Bynære jordvarmehuse tæt på skov, natur og golf

20. september 2017, 18.59

BOLIG Mange drømmer om en nyopført bolig tæt på naturen, kun få kilometer fra centrum og med en kuperet golfbane som nabo. Placeringen tæt på et skovområde og med udsigt ud over ådalen er et ekstra plus.

Og den mulighed findes i det såkaldte »3Høje«-område ved Remmebakken i Ikast.

Navnet dækker over de tre vejnavne Kokhøj, Tranehøj og Rughøj. Et 125.000 kvadratmeter stort areal, som Ikast Golfklub solgte fra sin ni huls golfbane, og som selskabet Lille Remme A/S har udstykket og byggemodnet.

EDC i Ikast står for salget af byggegrundene, og ejendomsmægler Søren Merrild Kirkegaard kan med tilfredshed konstatere, at interesse for byggegrundene i området er stigende.

- I Danmarks mest erhvervsvenlige kommune er det i hvert fald en fordel, at man kan tilbyde nye eller kommende tilflyttere og medarbejdere attraktive grunde som disse, siger ejendomsmægleren.


Plads til 90 boliger

Når hele arealet er færdigudstykket er der plads til cirka 90 boliger. Den første snes er bygget - heraf også en klynge med otte halvstore lejeboliger - og EDC har siden sommeren 2016 mærket en øget interesse for køb af byggegrundene, der varierer i størrelse fra 715 til 1600 kvadratmeter.

Husene bygges energirigtige efter de nye lavenergikrav klasse 2020, og udstykkerne har opnået dispensation fra forsyningspligten til fjernvarme og sælger grundene inklusiv jordvarmeforsyning, som sænker energiforbruget markant.

Eneste tilslutningsafgift er 6000 kroner til vandforsyning. El og jordvarme er med i grundpriserne.

- Der er stor set frit slag på alle hylder for den byggestil, man kan ønske sig. Der er allerede stor diversitet i de parcelhuse, der er skudt op herude. Og flere er på vej, siger Søren Merrild Kirkegaard.

- Der er i gang i byggeaktiviteten herude lige nu. Og der er ingen tvivl om, at den attraktive placering tæt på byen og naturen og med en flot udsigt er et godt salgsargument.

Priserne på grundene er fra 695.000 kroner og opefter - afhængig af størrelse og placering.


Lejeboliger i god kvalitet

- Man kan jo også bo til leje i boliger, som har en tand højere standard end normale lejeboliger. Det er huse på 121 kvadratmeter med to værelser, soveværelse og køkken-alrum. Det er et fint hus til børnefamilier, og man har på grund af de energirigtige krav regnet på, at energiforbruget kun vil beløbe sig til 3000-4000 kroner om året, siger Søren Kirkegaard.

En legeplads på området hører med i udstykningen og allerede opført - og klar til brug.


Ordet er dit