Tip os log ind
Steen Hebsgaard har truffet det svære valg - at udforske pensions-tilværelsen

Chefredaktøren i Ikast-Brande på pension

Steen Hebsgaard går på pension 1. februar efter 38 års arbejde i Ikast og omegn
10. oktober 2018, 14.34

IKAST Mediehuset Ikast-Brande, der tæller både redaktionen på Ikast Avis og Herning Folkeblads Ikast-Brande redaktion, skal have ny redaktør.

Steen Hebsgaard, der har fungeret som chefredaktør på Ikast Avis de seneste 25 år og de senere år også som egnsredaktør for Herning Folkeblad i Ikast-Brande, har besluttet at gå på pension med udgangen af januar.

- Det har absolut ikke været nogen nem beslutning. Hvis man elsker sit arbejde og sin arbejdsplads, er det vel bare at fortsætte, vil de fleste sige? Jeg har overvejet det gennem et stykke tid og er nået til den konklusion, at det skal være nu, siger Steen Hebsgaard, der kom til Ikast i 1981 og begyndte som journalist på Herning Folkeblads lokalredaktion.

Han blev kort derefter lokalredaktør og senere egnsredaktør, inden direktør på Ikast Avis, Bo Jensen, overtalte Hebsgaard til i 1993 at påtage sig opgaven som chefredaktør og at udvikle Ikast Avis, der har domicil på Strøget 40. På det tidspunkt hørte også Lokalavisen for Aulum-Haderup og Trehøje med i porteføljen.

I løbet af årene blev opgaven udvidet med opkøbet af Sunds-Gjellerup Avis, Fjends Folkeblad og Ugeavisen Karup. Ugeaviserne blev samlet i selskabet I.B Medier, der gennem en årrække har været en stærk ugeavisspiller i det midtjyske medielandskab.

For 12 år siden indledte I.B Medier et generationsskifte med Mediehuset Herning Folkeblad, og Steen Hebsgaard har de seneste halvandet år også fungeret som leder af den fælles redaktion, der nu hedder Mediehuset Ikast-Brande og har domicil på Strøget 40.


Fantastiske år

- Det har været nogle fantastiske år. 38 for at være helt nøjagtig siden vores lille familie flyttede hertil. Det var egentlig min ambition, at det skulle være midlertidigt. Men vi forelskede os i byen og egnen og var glad for vores arbejde. Og det kom aldrig siden på tale at flytte andre steder hen, siger Steen Hebsgaard, der fyldte 65 år i sommer.

- Når ens arbejde også bliver ens livsstil og hobby, bliver det at gå på arbejde en glæde hver dag. Jeg har haft 25 spændende år i parløb med Bo Jensen, og har de seneste 12 år haft den glæde at vende tilbage til min gamle arbejdsplads, Herning Folkeblad. Mediebranchen undergår en transformation i disse år med den digitale udvikling, og Herning Folkeblad er helt fremme i skoene her. At være en del af den satsning har været spændende og udfordrende - og ikke mindst lærerigt.

- Men på et tidspunkt skal døren lukkes. Og jeg glæder mig til at åbne en ny. Jeg har masser at tage mig til Ikast, og jeg har fire børnebørn, der godt vil se mere til deres bedstefar.

Steen Hebsgaard, der i august fejrede 25 års jubilæum som redaktør på Ikast Avis, fortsætter som aktionær i IB Gruppen og får rådighed over et lille kontor på Strøget 40 til at løse freelance-konsulentopgaver.


Ny Ikast-Brande-redaktør fra årsskiftet Direktør Alex Nielsen fra Mediehuset Herning Folkeblad fortæller, at når efterårsferien er forbi, slås den nye stilling som Ikast-Brande-redaktør op. Fra 1. januar får den nye redaktør det redaktionelle a

Det sker samtidig med, at alle aktiviteterne i Ikast fra nytår lægges sammen med Herning - både selskabet, redaktionen og salgsindsatsen.

- Alt forbliver lokalt i Ikast med egen ledelse og under eget tag, idet alle medarbejderne i det nuværende I.B Medier flytter ind i nye lokaler i Ikast, men på samme adresse. Det er reklamebureauet Happy, der rykkes rundt med. Dermed kommer alle i mediedivisionen til at sidde tæt sammen - præcis som det er sket på andre af koncernens lokale kontorer i eksempelvis Vildbjerg, Kjellerup og Ry, oplyser Alex Nielsen.


Ordet er ditMere Navne