Tip os log ind
Sara Omar kom til Danmark i 2001 fra Kurdistan. Siden er hun blevet uddannet fra Aarhus Universitet, og i november udgav hun sin debutroman »Dødevaskeren«.
Foto: Pr-foto

»Dødevaskeren«s forfatter til Ikast

Biblioteksleder spår fuldt hus, når Sara Omar kommer til Ikast 11. oktober
06. maj 2018, 10.55

IKAST Hun tager læserne med på en rejse til Mellemøsten, hvor hun skildrer livet som født som kvinde. En undertrykt kvinde.

Sara Omar gør det godt i sin debutroman »Dødevaskeren«, som både har vundet Læsernes Bogpris 2018 og Ekstrabladets Årets Victor, og til efteråret kommer hun til Ikast for at fortælle om sin bog. Det sker 11. oktober.

- Hun rører ved en problematik, der optager folk meget. Hvordan er det at være kvinde i dag, og hvilke udfordringer har kvinder især i Mellemøsten. Her synes de fleste jo nok, at mænd og kvinder skal behandles ens, men i bogen skildres en helt anden kulturel baggrund, siger Martin Lundsgaard-Leth, der er Kultur- og Biblioteksleder i Ikast-Brande.


Lang kø for at låne bogen

Derfor var det lokale bibliotek hurtigt ude og spørge, om debutforfatteren ville komme til Ikast.

- Vi var ude allerede da bogen udkom, og derfor var vi nok forrest i køen. Der var vi bare heldige, at hun skulle vise sig at blive så stort et navn, som læserne er så optaget af, uddyber han.

Siden bogen udkom i november, har der været reserveringskø til bogen. Bibliotekerne i Ikast-Brande har seks eksemplarer


Forventer udsolgt sal

Når Sara Omar kommer til Ikast i oktober, kommer det til at foregå i dialog med en af de lokale journalister.

- Det er vigtigt at høre hende fortælle om det, ud fra hendes håb om, at det en dag kan blive ændret. Det er klart spændende for læserne at møde mennesket bag bogen og have mulighed for at stille spørgsmål til noget, man har undret sig over, mener bibliotekslederen.

Allerede nu har biblioteket sat billetter til salg, og man forventer at alle op til pladser bliver solgt.

Selvom Martin Lundsgaard-Leth endnu ikke selv har læst bogen, er han ikke i tvivl om, at han vil læse den.

- Hun tager en væsentlig problematik op med den intention, at ændre kvindesynet og det, at de bliver udsat for: Ydmygelse, vold og endda drab. Jeg glæder mig til at læse bogen, og så skulle bogen være fortalt på en ganske ærlig måde, siger han.


Ordet er ditMere Kultur