Tip os log ind
I søndags blev der holdt allehelgensgudstjeneste i Egesvang Kirke.
Foto: Privatfoto

De døde mindet i kirken

06. november 2019, 11.29

Kirke Mange pårørende var mødt op i Engesvang Kirke, da der søndag sidst på eftermiddagen var den traditionelle allehelgensgudstjeneste. Ved gudstjenesten er der blandt andet oplæsning af navn og dødsdag på de fra sognet, som er afgået ved døden eller er blevet begravet fra Engesvang Kirke i det forløbne år. I år blev det til 24.

Inde i kirken var et bord med stearinlys opstillet i korsform, og hvor de pårørende kunne tænde lys. Desuden var der efter gudstjenesten mulighed for at de pårørende kunne at tage et lys og sætte det ud på deres kæres grave.

De pårørende havde fået brev med en særlig indbydelse til gudstjenesten.

Ved gudstjenesten prædikede sognepræst Cecilie Smith-Petersen over teksten om kvinderne, der kom ud til Jesus tomme grav.

Allehelgen markeres i folkekirken den første søndag i november. I middelalderen, da dagen blev kaldt allesjælesdag, bad man om, at de døde måtte få afkortet deres pinsler i skærsilden. Efter reformationen blev allesjælesdag afskaffet i Danmark, fordi man i den evangelisk-lutherske kirke lagde afstand til forestillingen om skærsilden. I stedet markeres troen på, at alle, der er døbt, har fået løftet om det evige liv.

Allehelgen, som oprindeligt gjaldt de katolske helgener og kristne martyrer, er altså i folkekirken blevet en dag både til minde om vore egne døde og alle kristne, som har levet før os.


Ordet er ditMere Engesvang