Tip os log ind
Kasper Pauli Pedersen

Debat: Der løbes fra regningen

01. juli 2019, 10.38

Debat Alle borgerlige partier i Ikast-Brande stemte i marts for en økonomisk politik udenom Socialdemokratiet, der betyder nedskæringer på kernevelfærden i hele kommunen, men når regningen skal betales, så løber nogle fra den.

For det er jo netop kernen i de diskussioner vi har i øjeblikket om blandt andet vores børnehaver og skoler. Alle borgerlige partier har nikket ja til, at vi også fremadrettet skal udsætte børne- og undervisningsområdet for løbende besparelser på 1 procent.

I Socialdemokratiet arbejder vi pragmatisk og derfor tager vi også ansvaret på os, når det bliver svært. Vi har en klokkeklar udfordring for vores økonomi i 2020 og det er svært at pege på alternative besparelser til det, der er fremlagt om lukning af Åhaven, Blåhøj og reducering af lederstillinger.

Det kan man kun, hvis man er villig til, at der skal skæres på normeringer eller direkte på tildelingen til vores skoler. Der er ikke noget quick fix og derfor er det da også lige belejligt nok, at man kan se partier i disse dage, der er fulde af varm luft, men helt uden konkrete forslag.

I Socialdemokratiet anerkender vi den økonomiske virkelighed og vi snyder ikke på vægtskålen. Vi stemte imod den økonomiske politik, det gjorde vi med åbne øjne fordi, at vi mener, at det der er lagt op til er uholdbart på sigt.

Vi har foreslået en lille skattestigning, der kan afløse de løbende besparelser i årene efter 2020, men vi står desværre ret alene. Derfor vil det kun være på sin plads, at de der afviser os, også anviser hvor kniven skal føres næste gang.

Det er desværre ikke det vi er vidne til nu, tværtimod er de små borgerlige partier og enkelte andre medlemmer af byrådet ved at gøre sig til eksperter i rygcrawl.

Jeg håber sommeren bruges på refleksion over fremtiden, enhver kan bestille det bedste fra menuen, hvis man ikke vil betale regningen. Vi i Socialdemokratiet mener der er brug for, at vi alle bidrager lidt mere - hvis der skal sættes handling bag de flotte ord.


Ordet er ditMere Debat