Tip os log ind
Hanne Ringgaard Møller.

Debat: Frie skoler skaber balance

02. juni 2019, 16.25

Debat Igennem de sidste 17 år er antallet af friskoler stødt steget. Mange pga. af, at folkeskolerne er lukket ned i de små landdistrikter, hvor forældre og lokale ildsjæle herefter har taget over for at fastholde det lokale nærdemokrati.

I et udspil fra Socialdemokraterne vil man sænke den såkaldte koblingsprocent fra de nuværende 76 procent til 71 procent. Det er al ære værd, at Socialdemokratiet vil putte flere penge i folkeskolen, men at tage pengene fra de frie skoler vil skabe nogle ganske andre udfordringer, som det måske er værd lige at tage med på det store samfundsøkonomiske regnebræt. Hvis man skal forklare friskoleforældrene på landet, at de nu skal til at betale en endnu højere pris for at sende deres børn i det, der ofte er den nærmeste skole, så kan det godt være at flere vil påpege, at de jo sådan set i forvejen har betalt 100% til folkeskolen via skatten og derudover må betale ekstra for det skoletilbud de ønsker til deres barn. I det Radikale Venstre vil vi gerne fastholde de 76% og vi vil gerne gå ind i en forhandling om at procentsatsen skal stige til 80 %

Hvis man vil mere liv på landet, så skal man nok overveje grundigt, om man strammer for hårdt om halsen på nogle af dem, der både tiltrækker og fastholder liv uden for byerne. Det gør friskolerne.

Vi ønsker både en bedre folkeskole, her er afsat midler i det budget (1 milliard) vi har udarbejdet og at støtten til friskolerne fastholdes.


Ordet er ditMere Debat