Tip os log ind
Hanne Ringgaard Møller.

Debat: Nationalpark i Midt- og Vestjylland

22. maj 2019, 12.49

Debat I Danmark er der blevet tradition for at etablere Nationalparker og Skjern Å National Park er måske den næste.

I forbindelse med processen frem mod en mulig etablering af Nationalpark Skjern Å har byrådet i Ringkøbing-Skjern besluttet at nedsætte et Nationalpark-udvalg.

Udvalgets overordnede formål et at sikre, at Nationalpark Skjern Å bliver den 6. danske nationalpark. Nationalparkudvalget består af 11 medlemmer: Tre politikere fra Ringkøbing-Skjern Byråd, én politiker fra Herning Byråd, én repræsentant fra Danmarks Naturfredningsforening, én repræsentant fra Vestjysk Landboforening, én repræsentant fra Friluftsrådet og fire borgerrepræsentanter.

Udvalgets opgaver er at vedtage en klar politisk vision for Nationalpark Skjern Å, som en naturlig del af visionen om Naturens Rige, at skabe stærke relationer til nationale beslutningstagere både til det landspolitiske og til interesseorganisationerne.

Den smukke natur langs Skjern Å er unik og et område, hvor både bæredygtighed, biodiversitet og turisme kan understøttes og derfor tager Radikale Venstre det med i valgdebatten og til de kommende finanslovsforhandlinger. En af vore konkrete mærkesager for et grønnere og mere bæredygtigt Danmark.


Ordet er ditMere Debat