Tip os log ind
  • 1/: Carsten Kissmeyer (th.) og Martin Geertsen debatterede blandt andet centralisering og forholdet mellem øst og vest.
    Foto: Privatfoto
  • 1/: Venstres debatmøde foregik hos DK Company.
    Foto: Privatfoto

Debatmøde i Ikast: Danmark i (u)balancen

Venstre arrangerede mandag aften debat mellem de to venstremænd Martin Geertsen og Carsten Kissmeyer
20. februar 2019, 10.31

Ikast-Brande Mandag aften holdt Venstre Ikast debatmøde hos DK Company mellem de to Venstre-politikere og medlemmer af Folketinget Martin Geertsen og tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune Carsten Kissmeyer.

Mødet havde titlen »Øst mod vest - en politiske debat om et Danmark i (U)balance«, og der var altså lagt op til en debat om blandt andet centralisering.

Forud for mødet fortalte Carsten Kissmeyer, at der blandt andet er en ubalance i fordelingen af penge til kultur, hvor hovedparten går til København.

Også fordelingen af store videregående uddannelser er ifølge Carsten Kissmeyer skæv, da de fleste bliver placeret i de største byer heriblandt København.

Mandag aften holdt Venstre også debatmøde i Herning om regeringens sundhedsudspil.

Det er også et emne, som vest-fronten i form af Carsten Kissmeyer har en holdning til.

Politikerne bag udspillet vil nedlægge de fem regioner og i stedet oprette én statslig organisation, Sundhedsvæsen Danmark, sammen med fem sundhedsforvaltninger, der geografisk placeres samme steder som de nuværende regioner.

En politisk udpeget bestyrelse under Sundhedsministeriet skal holde styr på sundhedsvæsnets økonomi.

Bestyrelsen får navnet Sundhedsvæsen og vil bestå af 11 personer - blandt andet fem fra sundhedsforvaltningerne og en repræsentant fra en patientforening.

Carsten Kissmeyer er ikke begejstret for, at det er ministeriet, som udpeger bestyrelsen.

- Det oplæg, der er kommet, er alt for centraliseret, siger han og tilføjer, at han blandt andet frygter, at ministeriet vil udpege bestyrelsesmedlemmer fra større byer.

Han forudser, at der i bestyrelsen vil blive valgt flere eksperter, som ikke er folkevalgte.

- Så det bliver sådan nogle teknokratbestyrelser. Her mener jeg jo, at det skal finde sted gennem folkevalgte, siger han.


Ordet er ditMere Politik